avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie și recuperare cheltuieli formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie și recuperare cheltuieli formare profesionala

In cazul demisiei as vrea sa știu in ce măsura firma poate recupera cheltuielile de formare profesionala având un act adițional semnat dar in condițiile in care alți colegi plecați in aceeași situație nu au platitnimic?
Cel mai recent răspuns: A. D. , utilizator 13:27, 15 Ianuarie 2021
Recuperarea acestora se poate face:
- prin incheierea unui acord cu salariatul , avand in vedere prevederile art.254 alin.3 C.mun.

sau

- prin actionarea salariatului in instanta.
Buna seara. Vreau sa imi dau demisia de la o firma unde am semnat un act aditional ca timp de 3 ani nu pot pleca decat daca platesc o suma de bani reprezentand formarea profesionala. Mentionez ca suma datorata daca plec scrisa in actul aditional reprezinta doar salariile si nu alta suma. Ce sanse am sa nu ma oblige sa platesc?
Singura varianta este ca initiativa incetarii contractului individual de munca sa o aiba angajatorul , nu dvs.
Am inteles. Chiar si daca nu am nicio diploma sau o hartie de absolvire? Si nu am fost plecat la niciun curs. Am fost invatat doar de un coleg la locul de munca.
In opinia mea:
- la finalizarea unui curs se elibereaza o diploma/certificat;
- inexistenta acestui document poate avea ca efect faptul ca acel curs nu a fost finalizat sau urmat.

Alte discuții în legătură

Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala Gabriel7809 Gabriel7809 Bună ziua domnule avocat . Am avut un act adițional prin care nu puteam sa plec timp de 3 ani in urma unui curs de formare profesională. Eu am incetat ... (vezi toată discuția)