avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plan de situatie cadstral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plan de situatie cadstral

la partajul voluntar este obligatoriu intocmirea unui plan de situatie cadastral si daca da de catre cine?in urma unui partaj eu am contactat o firma de cadastru care a facut masuratoarea intregii suprafete dupa care m-am intabulat pe cota mea parte.este corect cum am procedat?
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 22:38, 8 Octombrie 2009
Daca ati efectuat partajul voluntar nu inteleg, despre ce cota mai vorbiti?
Rostul partajului este tocmai acela de a pune capat starii de indiviziune, de coproprietate.
Daca vreti sa faceti partajul voluntar, atunci da, va trebuie o documentatie tehnica cadastrala de dezmembrare , intocmita de persoana sau firma autorizata, vizata de OCPI, apoi la notar veti incheia actul autentic de partaj si dezmembrare. In baza actului si a documentatiei se face intabularea la cartea funciara.
terenul pe care-l detin este intabulat din 2008 si am si autorizatie de constructie locuinta si imprejmuire insa sora mea cu care ma invecinez nu este deacord cu limitele proprietatilor.vreae sa ma actioneze in instanta pentru asta.este posibil sa aiba cistig de cauza?
Da, poate introduce o actiune in granituire daca nu este de acord cu limitele .Despre ce sanse are de castig nu va pot spune, depinde de situatia reala a imobilelor si de multe alte lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(dezmembrare) cum se face iesirea din indiviziune? sorin85 sorin85 Buna ziua, Eu si fratele meu suntem coproprietari pe o bucata de teren,eu as vrea sa imi vand partea dar el nu este de acord sa isi vanda partea,asa ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)