avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziție casă finalizată diferit de ce e în acte. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziție casă finalizată diferit de ce e în acte. Cum pot obliga dezvoltatorul să facă schimbările conform descrierii din contract?

Am cumparat o casa noua, gasita in faza cand era "la gri", am stabilit pretul de achizitie, ni s-a furnizat proiectul casei si am asteptat sa fie gata. Acum, la cateva luni de la semnare, am constatat ca exista multe diferente ale constructiei fata de ceea ce scrie in acte, majore fiind faptul ca podul casei nu este izolat de niciun fel si in acte scrie ca este hidrotermoizolat cu vata mineral (15 cm) iar central termica este de 24KW fara boiler fata de ce au trecut in acte 28kw cu boiler. Am vb cu dezvoltatorul si mi-a spus ca asa se practica, nicaieri nu e ca in acte, ca daca ar fi facut-o asa ar fi costat aproape dublu. Mentionez ca din pretul ofertat mi-a scazut 1000 euro nespecificand ca mi-ar "taia" ceva din ce ar fi trb sa-mi faca la casa. Ce pot face in acest caz sa pot obtine izolarea podului si schimbarea centralei cu una corespunzatoare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 22:57, 8 Noiembrie 2017
Notificati in scris dezvoltatorul cu privire la diferentele dintre acte si realitate si solicitati respectarea contractului.
Sesizati ANPC pentru nerespectarea contractului.
[ link extern ]
Daca dezvoltatorul pretinde
ca daca ar fi facut-o asa ar fi costat aproape dublu
sa ii cereti sa va dea jumatate din bani inapoi. E interesant de vazut ce zice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa-mi recuperez banii? oakky37 oakky37 am achizitionat o casa prin credit bancar.Pe timpul lucrarilor de constructie am solicitat constructorului izolarea podului casei cu folie anticondens si vata ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Pierdere oferta creditare din cauza dezvoltatorului trandafirclaudiu trandafirclaudiu Buna ziua, La inceputul anului acesta, dupa ce am reusit sa strang o suma de bani pentru avansul unui credit ipotecar, am inceput sa caut casa visurilor ... (vezi toată discuția)