avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Îmbunătățirile făcute imobilului imediat după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Îmbunătățirile făcute imobilului imediat după deschiderea succesiunii pot influența valoarea masei succesorale?

Aș dori să știu, dacă voi chema un expert pentru a evalua valoarea apartamentului (care reprezintă masa succesorală în urma decesului tatălui meu), voi putea imediat după (până la terminarea succesiunii) să fac îmbunătățiri la el, fără ca acea valoare să mai fie afectată? Adică, la notar să se ia în considerare valoarea din raportul acela, nu cea de după renovare (din banii proprii).

Interesul meu e ca apartamentul să aibă valoare cât mai mică, pentru că nu doresc să împart cu altcineva un plus pe care l-am investit personal.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andreas68 , utilizator 13:04, 12 Noiembrie 2017
Raluca Balan a scris:

Sper ca ati constatat ca articolul e scris de un avocat :)

Asta inseamna ca isi urmareste propriile interese. Cum dealtfel, si Dvs. faceti la fel, ca notar.
Trecand peste asta, nu stiu daca afirmatiile din articol sunt adevarate sau false.
Nu, ca nu dezbateti moștenirea la mine :)
Dvs procedat cum credeți. Va urez succes la dezbaterea succesiunii în instanta!
Conteaza imbunatatirile si influenteaza cotele succesorale prin existenta unui drept de creanta! Dovada acestora se pot faace printr-o expertiza in cadrul unui proces.
Cabinet de Avocat Todorese Doina a scris:

Conteaza imbunatatirile si influenteaza cotele succesorale prin existenta unui drept de creanta! Dovada acestora se pot faace printr-o expertiza in cadrul unui proces.

Banuiesc ca se pune astfel problema doar in cazul in care nu exista intelegere intre parti.
Am citit si eu acel articol care nu reprezinta adevarul. Realitatea este ca taxele notariale sunt acceptabile, iar procedura notariala este primul pas pe care trebuie sa il faceti, mai ales ca sperati intr-o intelegere amiabila. Prima conditie ca sa puteti deschide proces este sa dovediti ca ati deschis succesiunea la notar, nu v-ati inteles cu ceilalti mostenitori si notarul a facut, prin incheiere, recomandarea catre instanta. Taxa de timbru judiciar in instanta este de circa 8 ori mai mare decat taxa notariala, iar anii petrecuti in proces plus toate costurile aferente avocatului, expertizelor etc va vor seca financiar si nervos. Sfatul oricarui om de buna-credinta, fie el si avocat, este sa contactati pe ceilalti mostenitori si sa gasiti modaliatea amiabila de a imparti bunurile, apoi sa mergeti cu actele la notar. Despre imbunatatiri, ori sa nu va grabiti, ori sa pastrati toate facturile, eventual sa faceti fotografii inainte si dupa renovare. Daca aveti nelamuriri, va stau la dispozitie. Succes!

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune, costuri - notar vs. instanta livisa livisa Bun ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca dezbaterea succesiunii e mai ieftina in instanta sau la notar, conform noului cod civil, avand in vedere situatia ... (vezi toată discuția)
Succesiune simplu important Cristian6982 Cristian6982 Buna ziua Se dezbate succesiunea, cea care a deschis succesiunea nu mai zice nimic, iar noi care stam in afara casei(masei succesorale) am facut declaratia ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)