avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulentul de inserție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulentul de inserție

pentru a primi stimulentul de inserție trebuie să mă reîntorc la locul de munca unde am.contractul suspendat pe perioada concediului de maternitate sau pot sa ma angajez la o altă firmă?de la firma la care sunt acuma o sa mai am nevoie de ceva hărți ca sa nu mai fiu angajată?trebuie sa depun vrei cerere de lichidare sau trebuie să stau în preaviz?
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 7 Noiembrie 2017
1. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” . In speta, ati inteles corect.

2. Daca nu doriti sa reveniti la angajatorul de unde ati intrat in CCC, veti depune o cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si, totodata, de incetare a c.i.m.
Puteti depune cate o cerere pentu fiecare aspect sau puteti formula una singura care sa le cuprinda pe amandoua.
Ambele cereri pot avea aceeasi data de la care sa-si produca efecte.

3. Urmatorul pas ar fi angajarea la noua societate, insa data inceperii activitatii trebuie sa coincide cu data incetarii vechiului c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activității în campul muncii după terminarea concediului maternal CarlaVlad CarlaVlad Bună ziua! Care sunt pașii pe care trebuie sa-i urmez pt a beneficia de stimulentul de insertie care se acorda pana la 3 ani? Eu nu mai doresc sa lucrez la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție Metallhara Metallhara Buna seara. As dori sa mă lămuriți și pe mine intr-o problema. Am născut pe 14 septembrie 2015. La momentul respectiv lucram la o societate comercială ce ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil Alexcovacel Alexcovacel Buna ziua! Va rog mult sa imi spuneti cu cat timp inainte ar trebui sa ma intorc la munca, daca doresc stimulentul de insertie. Perioada concediului este de 2 ... (vezi toată discuția)