avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer bancar, obligația de returnare a banilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer bancar, obligația de returnare a banilor

Buna seara!Am primit de la o cunostiinta din Germania 34000€ prin transfer bancar unde a specificat motive personale!poate sa imi faca ceva daca nu ii inapoiez banii?mersi
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:27, 8 Noiembrie 2017
Buna seara,
Da, va poate chema in judecata sa va oblige sa-i restituiti.
Nu am niciun contract cu el ,banii i-a trimit de buna voie iar eu i-am promis ca ii innapoiez cand am.mersi Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Da, va poate chema in judecata sa va oblige sa-i restituiti.

Nu e nevoie de nici un contract. Are ca probă chitanța de la bancă. Vă dă în judecată pe cale civilă, obține o sentință executorie, apoi apelează la un executor judecătoresc și vă execută silit pe bunuri și salariu.
Dacă aveți casă proprietate, terenuri agricole, moșteniri diverse, mașină personală..., vi le scoate la licitație și le vinde pentru recuperarea prejudiciului.
Multumesc pt raspuns.Si daca nu am nimic pe numele meu?nu muncesc ,ce poate sa mi faca?
Dapix a scris:

Nu e nevoie de nici un contract. Are ca probă chitanța de la bancă. Vă dă în judecată pe cale civilă, obține o sentință executorie, apoi apelează la un executor judecătoresc și vă execută silit pe bunuri și salariu.
Dacă aveți casă proprietate, terenuri agricole, moșteniri diverse, mașină personală..., vi le scoate la licitație și le vinde pentru recuperarea prejudiciului.

Si eu pot sa il dau in judecata pt camatarie,nu are voie sa imprumute bani

Alte discuții în legătură

Oprire licitatie imobil cu plingere penala si dosar de urmarire penal gemilia gemilia am luat o suma de bani de la cineva si iam dat dobinda la greu am girat cu casa si iam inapoiat suma cu act notarial dar mai o vrut 2000 si iam facut din nou ... (vezi toată discuția)
Cum l-as putea scapa pe tata de camatari? Bogdan33steaua Bogdan33steaua Va rog mult ajutati-ma cu un sfat ,cum l-as putea scapa pe tata de camatarii? are imprumutatti 80milioane iar de 1an de zile da pe fiecare luna camata ... (vezi toată discuția)
Buna seara! acum câteva zile prietena mea disperata mi a spus ... Dma.09 Dma.09 Buna seara! Acum câteva zile prietena mea disperata mi a spus ca a luat bani împrumut /camătă de la un tip. Fata vrea sa i dea bani înapoi doar ca in ... (vezi toată discuția)