avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inhiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inhiriere apartament

am inchiriat de curand un apartament la doua fete din moldova ele fiind din alta tara studiaza in romania si au nevoie de o dovada ca stau in romania ele au stat la camin o perioada si de la camin le dadea un contract de cazare dar caminul s-a desfiintat si trebuiau sa isi caute singure o chirie intrebarea mea e :daca merg la notar sa le fac o dovada k stau la mine nu trebuie sa platesc impozit la stat? sau trebuie sa le i-au in spatiu?sau un contract de inchiriere? cum ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:44, 9 Octombrie 2009
Contractul de inchiriere se inregistraza la Administratia financiara de care apartineti si bineinteles veti plati impozitul aferent veniturilor incasate din inchiriere.
Daca nu incasati chirie trebuie sa le faceti un contract de comodat autentic , la notar.
Cu contractul de inchiriere sau de comodat si cu alte acte care nu va privesc pe dv. se vor prezenta la politie, serviciul pt. straini si vor primi un permis de sedere pt. studii.
Pentru a preintampina eventuale neplaceri ,de preferat este sa incheiati contract de inchiriere,in conditii amiabile,contract pe care sa il inregistrati la autoritatea fiscala,pentru ca sa nu fiti acuzata de fapte aflate sub incidenta legii penale.
Copie dupa contractul de inchiriere ,cele 2 chriase il vor putea utiliza drept dovada ca domiciliaza in Romania
Impozit se plateste pentru orice venit,e bine sa fiti in legalitate cu un contract de inchiriere,astfel veti avea si siguranta unei bune colaborari cu chiriasii.
Nu este obligatoriu realizarea de foloase materiale in cazul punerii la dispozitie a unui spatiu de locuit.
Inca nu exista prevedere legala care sa impuna ca ,daca un proprietar pune la dispozitie spatiul propriu de locuit unei rude ,intre cele doua parti trebue sa se incheie contract de inchiriere.
am inchiriat de curand un apartament la doua fete din moldova ele fiind din alta tara studiaza in romania si au nevoie de o dovada ca stau in romania ele au stat la camin o perioada si de la camin le dadea un contract de cazare dar caminul s-a desfiintat si trebuiau sa isi caute singure o chirie intrebarea mea e


Contractul de inchiriere incheiat in forma consensuala , forma a uza de serviciile notarului public , incheiat in trei exemplare ( care corespund numarului partilor contractante ), si inregistrat la Administratia Financiara, in termen de 15 zile de la incheiere ( data care trebuie punctata fiind acea mentionarii acordului de vointa in contract ) e unul perfect valabil.

Insa , pentru stabilirea continutului contractului , in acord cu vointele partilor , si pentru a nu exista disensiuni ulterioare,ar fi bine sa consultati opinia unui specialist.
Cat despre ceea ce a mentionat @ynocentta mai sus , pretul e de esenta contractului de inchirere , numai contractul de comodat e esentialmente cu titlu gratuit.

Succes.;)
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Contract de comodat rams1899 rams1899 Buna ziua, Care este cea mai buna varianta de contract,comodat sau inchiriere,pentru un apartament cu doua camere,o camera pentru locuit si o camera pentru ... (vezi toată discuția)
Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)