avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cine comunica o somatie europeana de plata?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cine comunica o somatie europeana de plata?

Buna ziua. Am inaintat un fata instantelor franceze (acolo fiind sediul paratului), o cerere de emitere somatie europeana de plata. La 2 saptamani am primit raspuns ca: cererea mea a fost retinuta in totalitate, si ca mi se comunica o copie certificata a ordonante de plata (formularul E), pe care sa o inmanez unui executor care sa o legalizeze (asta nu am inteles, insa probabil asa e competenta in Franta), sa ii dea formula executorie, in termen de 6 luni, iar apoi sa o retrimit Grefei tribunalului care a emis-o, cerand totodata sa imi fie eliberat formularul G. Daca s-a mai intalnit cineva cu acest tip de situatie poate ma poate ajuta. Efectiv ce inseamna asta? Ma gandesc ca este la fel si in Romania procedura nu? Trebuie eu sa o trimit si debitorului? Sau a trimis-o instanta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 14 Noiembrie 2017
O somație europeană de plată este comunicată sau notificată pârâtului în conformitate cu legislația națională a țării în care se efectuează comunicarea sau notificarea. Metodele posibile pentru comunicarea sau notificarea somației europene de plată, însoțită sau neînsoțită de confirmarea de primire de către pârât, sunt stabilite în Regulamentul (CE) nr. 1896/2006 – instituirea unei proceduri europene de somație de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare somatie europeana de plata josephine_cointreau josephine_cointreau Care sunt documentele necesare pentru demararea procedurii de executare silita?Este suficient Formularul G, anexa la Regulamentul CE nr. 1896/2006 - prin care ... (vezi toată discuția)
Cerere de somatie de plata europeana IODENA IODENA CUM SE FACE OPOZITIE LA CEREREA DE SOMATIE DE PLATA EUROPEANA PE CARE AM PRIMIT/O DE LA O SOCIETATE DIN ITALIA CARE A EMIS O FACTURA PE NUMELE SOCIETATII ... (vezi toată discuția)