avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Buna ziua!
Bunicul meu acdecedat acum 3 săptămâni. Vrem sa facem taxa de succesiune de pe urma sa doar ca pe titlu de proprietate sunt trecuți 2 moștenitori, bunicul si fratele acestuia care este si el decedat.
Noi nu avem niciun act ( certificat de naștere sau de deces) al fratelui. Nu am pastrat legatura. Si nu avem nici titlu de proprietate in original( probabil era la frate.
Ce este de făcut in aceasta situație?
Mulțumesc!
Mergeti la un notar sau avocat, caci pasii depind de actele de care dispuneti.
Daniela1706 a scris:

Buna ziua!
Bunicul meu acdecedat acum 3 săptămâni. Vrem sa facem taxa de succesiune de pe urma sa doar ca pe titlu de proprietate sunt trecuți 2 moștenitori, bunicul si fratele acestuia care este si el decedat.
Noi nu avem niciun act ( certificat de naștere sau de deces) al fratelui. Nu am pastrat legatura. Si nu avem nici titlu de proprietate in original( probabil era la frate.
Ce este de făcut in aceasta situație?
Mulțumesc!

Dvs puteti dezbate succesiunea, insa numai pe cota de 1/2 a bunicului.
Pentru cealalta cota din titlu, ar trebui contactati mostenitorii fratelui si la fel si dumnealor trebuie sa dezbata succesiunea.
Iar in final, sa incheiati cu ei un act de partaj voluntar prin care sa impartiti la modul concret terenurile de pe titlu.
Si Daca Fratele bunicului nu are niciun mostenitor? Raluca Balan a scris:

Nu citati inutil mesajul anterior, multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Cand a murit? Inaintea bunicului sau dupa?
Înainte. Acum vreo 3, 4 aniRaluca Balan a scris:

Cand a murit? Inaintea bunicului sau dupa?

Alte discuții în legătură

Mostenire ionscorilo ionscorilo Parintii mei au decedat,de mai mult de 2 an si ne-a ramas mostenire un apartament, mie si fratelui meu. Dar nepoatele mele, care au locuit cuu tatal meu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)