avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Buna ziua!
Bunicul meu acdecedat acum 3 săptămâni. Vrem sa facem taxa de succesiune de pe urma sa doar ca pe titlu de proprietate sunt trecuți 2 moștenitori, bunicul si fratele acestuia care este si el decedat.
Noi nu avem niciun act ( certificat de naștere sau de deces) al fratelui. Nu am pastrat legatura. Si nu avem nici titlu de proprietate in original( probabil era la frate.
Ce este de făcut in aceasta situație?
Mulțumesc!
Daca nu exista alte rude, iar bunicul a fost singurul frate, atunci el (bunicul) in va mosteni.
Iar pe bunic, il mosteniti dvs.
Pai si nu avem nevoie de certificat de deces? Noi nu avem acel certificat si nici titlu de proprietate in original. Aceasta situație se poate rezolva la notar sau trebuie mers in instanță?Raluca Balan a scris:

Daca nu exista alte rude, iar bunicul a fost singurul frate, atunci el (bunicul) in va mosteni.
Iar pe bunic, il mosteniti dvs.

Puteti obtine un duplicat al certificatului de deces de la starea civila a localitatii unde a avut ultimul domiciliu fratele bunicului.
Certificatul de deces va trebuie oricum. Chiar si in instanta.
Inca odata, mergeti sa vada un notar actele pe care le aveti si va sfatuieste ce sa obtineti, de unde, ce poate obtine el... adunati informatii reale, bazate pe documente, nu potentiale, bazate pe ce situatie ne imaginam aici. Va e mai de ajutor o discutie reala cu un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ionscorilo ionscorilo Parintii mei au decedat,de mai mult de 2 an si ne-a ramas mostenire un apartament, mie si fratelui meu. Dar nepoatele mele, care au locuit cuu tatal meu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)