avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate primi somaj dupa ce am terminat perioada de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate primi somaj dupa ce am terminat perioada de proba de 3 luni de zile?

Buna ziua!As dori sa aflu daca ma pot inscrie pentru a primi somaj in cazul in care am lucrat 3 luni de zile (perioada de proba) intr-un anumit loc si dupa aceasta perioada angajatorul nu mi-a mai prelungit contractul. Mentionez ca anterior am lucrat 5 ani de zile pentru alt angajator. Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 8 Noiembrie 2017
Buna seara,
Daca vi s-a incetat CIM in perioada de proba conform art 31 alin 3 CM si aveti un stagiu de cotizare (vechime) de 12 luni in ultimele 24 luni, atunci beneficiati de indemnizatie de somaj.
E necesar sa nu fi beneficiat de somaj in aceasta perioada.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Florin Cioca, Consilier juridic
Daca nu vi s-a mai prelungit durata c.i.m., atunci c.i.m. a incetat in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun. , situatie care va indreptateste sa beneficiati de somaj daca indepliniti si celelalte conditii prevazute de Legea 76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am semnat un contract de munca pe o perioada determinata in data de 18 decembrie 2014 cu o societate ,urmand sa incep raporturile de munca cu data ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj alina888 alina888 Buna ziua, Am fost angajata pe o perioada de sapte ani la o companie,dupa cere mi-am incetat activitatea contractului individual de munca cu art.55 ... (vezi toată discuția)
Pot sa primesc indemnizatie de somaj? allxxx73 allxxx73 Am lucrat 1 an la un angajator, dupa care am plecat la alta firma. La noua firma, la angajare mi s-a spus ca o sa am contract pe perioada determinata o luna ... (vezi toată discuția)