Buna seară!! Sunt căsătorit iar sotia mea care îmi poartă numele, are o fetiță din prima căsătorie. As vrea sa îi dau si numele meu pe lângă cel al tatălui biologic, fără sa îl decad pe acesta din drepturile părintești, acesta având custodie comună asupra copilului. Se poate acest lucru si care este cea mai simplă cale? Mulțumesc!
Nu se poate, nu se schimba numele copilului iodata cu starea civila a mamei sale. Copilul este fiinta independenta de mama sa, numele sau reflectand de unde se trage, din mama si tata, fara importanta cu privire la partenerul mamei.
Inteleg ca sunteti legat de copila, insa e ok sa ii explicati ca fiecare individ e diferit, are provenienta diferita si, deci, nume diferit. In opinia mea, in astfel de cazuri ajuta ca mama sa isi fi pastrat numele dinainte de casatorie. Oricum, nu mai conteaza, numele in esenta nu are o importanta asupra relatiilor interpersonale. Noi ii dam insa aceasta importanta.
Ok, nu vreau sa îi dau numele doar ca mama ei poarta numele meu, așa mi-aș fi dorit, așa simt. Dvs spuneți ca nu se poate sub nici o forma, va mulțumesc și voi mai vedea pe viitor.
Fetița are un tată natural care hotărăște deciziile din viața copilului său. Nu puteți trece peste voința tatălui său natural.
Cu tatăl ei ați vorbit`? Ce zice, este de acord`?
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu acordul tatălui natural, se poate să fie și înfiată, să-i fie schimbat și numele. Fără acordul scris și autentificat la NOTAR din partea tatălui natural, nu se poate face nimic.
Cui trebe sa ma adresez
cccp
Am o fetitza de 3 ani care imi poarta numele eu nu mai sunt cu mama ei si asi dorii sa stiu cui trebe sa ma adresez pentru schimbarea numelui Cu mama ei nu am ... (vezi toată discuția)