buna seara. am si o mica mare problema si sper sa ma puteti ajuta!!!
acum cateva saptamani am cunoscut pe cineva prin intermediul internetului,persoana fiind din anglia. in acest timp aceasta persoana mi-a trimis de cateva ori bani prin western,insa mentionez ca eu nu i-am cerut niciodata acest lucru.suma ar fi cam 1500 de euro in interval de o luna.
dupa ceva timp mi-a cerut sa merg la el insa i-am explicat clar ca nu pot din motiv ca mama mea nu se simte bine.acum sa enervat si a zis ca suna la politie si ma reclame
CREDE-TI CA AR PUTEA SA IMI FACA PROBLEME?
va multumesc pentru eventualele raspunsuri
o seara placuta
Daca i-ati cerut bani prin sms-uri , mailuri , etc , promitandu-i ca va duceti la el si apoi , dupa ce ati primit banii , ati motivat ca nu mai puteti merge , fapta se cheama inselaciune si o gasiti la art.215 Cod Penal!B-)
Daca nu ati facut acest lucru puteti sta linistita fiindca banii respectivi se considera cadou!Insa atentie ...daca primiti astfel de cadouri de la zeci de persoane si va reclama cativa dintre ei se va considera ca este o "practica" a dvs de a -i determina sa va trimita bani si iarasi se cheama inselaciune fapta!B-)
Distractie placuta!
mentionez ca eu nu i-am cerut niciodata acest lucru.suma ar fi cam 1500 de euro in interval de o luna.
Daca este asa cum spuneti, adica nu dvs. i-ati pretins banii, nu aveti motive de ingrijorare. Daca insa lucrurile stau alt fel, v-a trimis banii in ideea ca dvs. sa puteti calatori, sa il vizitati, iar dvs. v-ati razgandit, atunci aveti o problema daca individul depune plangere. Insa, cum el este acolo...cum depunerea unei plangeri ar implica mult efort, comlicatii... ma gandesc ca poate totusi o va lua ca pe o lectie ..de viata, si nu va repeta aceasta practica...
Daca nu l-ati indus in eroare in vreun fel , in vederea obtinerii de beneficii materiale(sa fie incidenta infractiunea de inselaciune , prevazuta in art.215C.penal), iar gestul a fost unul dezinteresat , consider ca puteti sta linistita.
Insa dumneavoastra cunoasteti cel mai bine termenii discutiilor cu acest domn.
va multumesc pentru raspuns.
initial domnul mi-a spus ca are 41 de ani si acum cateva zile am descoperit ca are 60.mi-a trimis o poza acum cateva zile, dupa zeci de rugaminti sa stiu si eu cu cine vb, si cand am vazut cum arata ne-am certat pt ca m-a mintit. arata de 70 nu 40.
apoi repet ca eu nu i-am cerut nici un ban, singur sa oferit sa imi plateasca chiria, sa imi trimita bani sa imi cumpar un skype phone sa putem vorbi gratis, si sa imi cumpar haine.
si apoi ma ruga mereu sa ii caut fete romance, prietene ale mele sa plece la el sa le bage in bordel.are si un site, si sincer mi-a fost frica sa nu ajung si eu acolo.
cred ca el a incercat sa imi cumpere increderea , si cand a vazut ca nu am de gand sa merg la el, a ajuns la ameninari
Parerea mea este sa va cautati avocat.
Ca veti raspunde sau nu penal urmeaza a se stabili dupa ce se va face o ancheta penala, daca respectivul va face plangere penala.
Oricum, pe de alta parte, va poate actiona in judecata si pe civil.
Si in civil va trebuie avocat pentru ca daca pierdeti procesul va trebui sa ii returnati banii.
Problemele dvs pot sa fie si de alta natura, dar rezolvarile se pot face numai pe cai juridice.