avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara, in cazul in care soțul a fost complice la un furt și in urma sentinței s-au stabilit niște sume foarte mari pentru toți inculpații la un loc nu pentru fiecare in parte, in cazul unei executări silite poate sa scoată la vânzare apartamentul nostru proprietate comuna care este achiziționat prin credit prima casa ? Menționez ca fapta a fost săvârșită acum 4 ani și creditul este încă in derulare. Din câte am aflat am înțeles ca trebuie sa ne ajungă o scrisoare de la un birou executoriu. Dacă doresc sa divortez sau sa fac separație de bunuri e OK ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Andreea19812012, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:20, 9 Noiembrie 2017
chiar daca divortati, imobilul tot bun comun ramane.
Dacă apartamentul este bun comun, executorul va fi obligat să facă partajul imobilului, iar 50% din banii primiți în urma licitației va trebui să vii dea dvs.
Numai banii obținuți din cota parte a soțului va ajunge în contul creditorului.
Dacă este ipotecat in favoarea băncii și in favoarea statului Roman și mai sunt de plata 21 de ani, o pot scoate la vânzare? Ma pot evacua din casa ? Eu m-a gândeam sa divortez sa preiau eu casa și creditul in totalitate, soțul sa nu mai aibă nici o legătura cu acest imobil. Din capitalul creditului oricum a fost plătită suma de aproximativ 6000 de euro. Adică dacă o vindem plătim doar creditul de la banca , iar către executor nu o sa mai plece niciun ban
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot scoate apartamentul la vânzare, dar primul care se va îndestula este Banca care a acordat creditul ipotecat.
Apoi doar dacă mai rămâne ceva, va merge către creditor 50% și către dvs cealaltă parte de 50%.
`
Soluția la care v-ați gândit dvs nu se poate pune în aplicare.
Timpul e deja prea scurt, apoi Banca ar putea să nu accepte să preluați dvs singură creditul.
Oricum legal ar trebui să-l despăgubiți pe soț pentru cei 6000 euro deja plătiți, și să fiți obligată să-i virați 3000 de euro în contul executorului, nu al soțului.
Nici măcar divorțul nu ar fi o soluție, mai simplu ar fi o convenție matrimonială de separație a bunurilor semnată la Notar.
Faceți o întrebare la Bancă, dar problema rămâne timpul scurt, dacă executarea silită deja a început.
Este o situație extrem de complicată, poate că mai simplu e să vă gândiți deja la o chirie pentru viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mihaho mihaho am un titlu executoriu ptr.o creanta de 2088 ron restanta la un credit de nevoi personale fara garantii ipotecare.am primit o somatie de la executor ca daca in ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters258302 ContSters258302 Buna ziua, in scurt timp ma voi trezi cu executorul la usa pentru a recupera de la mine o suma , in urma unui proces ,pe care l-am pierdut.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)