avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantum indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantum indemnizatie crestere copil

Salut,
Am cautat destul de mult pe internet insa tot nu imi este clar. As vrea sa stiu care vor fi sumele pe care le va incasa sotia mea in concediul de maternitate (pre si pot natal) si care va fi cuantumul indemnizatiei de crestere copil.
1. Concediu de maternitate: care este baza de calcul? Salariul brut sau net? Care sunt contributiile sociale pe care le va suporta?
2. Indemnizatia pentru crestere copil: la fe, care este baza de calcul? Care sunt contributiile pe care le va suporta?

Este clar ca va trebui sa tinem cont de noile contributii stabilite prin OG. CAS 25% si CASS 10%, nu?
Impozit pe venit am inteles ca nu se retine in niciun caz...

Oare poate cineva sa simuleze un calcul conform vechilor si noilor prevederi pentru un salariu brut oarecare?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
sebibv1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 9 Noiembrie 2017
1. Concediu de maternitate: care este baza de calcul? Salariul brut sau net? Care sunt contributiile sociale pe care le va suporta?
www.avocatnet.ro/articol_446...

2. Indemnizatia pentru crestere copil: la fe, care este baza de calcul? Care sunt contributiile pe care le va suporta?
www.avocatnet.ro/articol_446...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Calcul indmnizatie maternitate coraline coraline cum se calculeaza exact indemnizatia de concediu pre si post natal?As dori un exemplu cu un sarariu brut realizat de 1150 lei va rog! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)