avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... concediu medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

concediu medical

sunt angajata de trei luni la o firma privata,cu contract de 4 ore desi programul de lucru este de la 08 la 18 cu pauze cumulate de 1 ora. Intrebarea mea este urmatoarea:
pana la data de 05 iunie am lucrat la o alta firma avand o perioada de concediu medical de 183 de zile.
In aceste conditii,mai pot beneficia de concediu medical,avand in vedere faptul ca detin acte ca sunt declarata cu 2 boli profesionale de la vechiul loc de munca?
Daca da,care este perioada de concediu medical care poate sa-mi fie acordata?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:51, 9 Noiembrie 2017
Pentru programul de lucru pe care il aveti (9 ore plus 1 ora pauza) neconform cu CIM pentru 4 ore (se incadreaza la munca la negru) pe care il aveti puteti sesiza ITM, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Inteleg ca pentru boala profesionala declarata si inregistrata de firma unde ati lucrat, ati primit deja 183 de zile de concediu medical, cumulat.
Pentru CM peste cele 183 de zile trebuie sa intrati in comisia medicala din cadrul casei de pensii si dupa caz sa fiti propusa pentru pensionare pe caz de boala.
Angajarea la o alta firma nu se putea face legal decat in urma examinarii dvs. medicale, in vederea angajarii de catre un medic specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, cu respectarea prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor. Finalizarea examinarii medicale se face prin completarea fisei de aptitudine pentru locul de munca/ postul de lucru/ meseria ... , pentru care angajatorul a completat o fisa cu riscuri profesionale la care va expuneti la locul de munca. Medicul completeaza pe fisa de aptitudine, dupa caz - apt/ inapt/ apt conditionat (precizeaza conditiile). La data examinarii medicale pentru angajare aveati obligatia anuntarii medicului de inregistrarea celor 2 cazuri de boala profesionala si de faptul ca ati primit deja 183 de zile de CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Nica Angela Nica Angela Daca am beneficiat de 545 zile concediu medical pentru neoplazie in ultimii doi ani sunt obligata sa ma pensionez?Acum sănătatea îmi permite sa lucrez.Daca ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii silvia99 silvia99 buna ziua. fisa de aptitudini se poate \\"comuta\\" de la o firma la alta, daca vorbim de acelasi post? am o fisa valabila pana la sfarsitul lui 2014, in cazul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate fisa medicala angajare din luna mai alinadutu22 alinadutu22 Buna ziua vreau si eu sa stiu care este valabilitatea unei fise medicale mai ?6 luni sau 12 luni ?:P (vezi toată discuția)