avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract prestari servicii

Buna ziua.
In cazul unui contract prestari servicii as dori sa stiu ce contributii plateste angajatorul si daca pot beneficia de servicii medicale,gen adeverinta de salariat pt medic de familie in vederea obtinerii trimiterii medicale.
Trebuie sa platesc ceva la stat?
Sotia poate fi coasigurat medical daca sotul are un contract de prestari servicii?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 9 Noiembrie 2017
Contractul de prestari servicii nu ofera niciunei alte persoane calitatea de salariat .

Daca sotul are calitatea de asigurat in sistemul de sanatate publica, atunci sotia poate fi coasigurata acestuia.

Sunt asigurați, potrivit Legii nr.95/2006 , toți cetățenii români cu domiciliul în țară și care fac dovada plății contribuției la fond, în condițiile prezentei legi.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare sotie cetatean strain ovidlaur ovidlaur Buna ziua Lucrez si am asigurare sociala. Sotia este cetatean strain si are drept de sedere in Romania in baza vizei de lunga sedere pentru reintregirea ... (vezi toată discuția)
Exista lege care prevede plata cass pe perioada intreruperilor din cartea de munca ? ContSters167435 ContSters167435 Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege care prevede plata contributiei individuale la sistemul de sanatate pe perioada intreruperilor din cartea de munca ? ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cass pentru coasigurat cetatean strain rezident in romania dbatman dbatman Buna ziua; Sotia mea este cetatean canadian si de curand a obtinut permisul de sedere in Romania pe termen lung. Cu toate acestea, pentru a inchide complet ... (vezi toată discuția)