avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun mobil achizitionat inainte de casatorie, achitat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun mobil achizitionat inainte de casatorie, achitat dupa

Buna ziua!
Sotul meu a achizitionat un autoturism inainte de casatorie, partial cu bani de la partial, partial cu bani imprumutati de la banca. Dupa nunta, a achitat in integralitate masina, cu bani de la parintii lui si restul cu bani proveniti din cadourile banesti obtinute la nunta. Nu pot dovedi provenienta banilor cu niciun inscris.
La partaj, pot pretinde jumatate din banii achitati dupa nunta, avand in vedere ca masina va ramane la sot?

De asemeni, avand in vedere ca masina a suferit doua daune majore pentru a caror reparatie s-au achitat in jur de 5000 de euro, pot pretinde jumatate din valoarea reparatiilor?
Cel mai recent răspuns: marcelaro , utilizator 12:46, 10 Noiembrie 2017
La partaj, pot pretinde jumatate din banii achitati dupa nunta, avand in vedere ca masina va ramane la sot?

Puteti cere, ramane de vazut daca si obtineti,Daca sotul dovedeste ca acei bani au provenit de la parintii lui si nu din fonduri comune, veti pierde. Totul depinde de probe (in general vorbind)
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
O parte din banii folositi pentru a stinge datoria au fost din banii de la nunta, care au fost cadouri comune. Sotul nu are in prezent nicio dovada ca parintii lui au dat banii.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj gratiela26 gratiela26 Sunt casatorita de 6 ani ,nu am proprietati (casa , teren...nimic pe numele meu ).Am un imprumut pe care l-am facut in timpul casatoriei in urma caruia eu am ... (vezi toată discuția)
Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)
Recurs la partaj Maria_33 Maria_33 Buna ziua, in urma cu 2 ani impreuna cu sotul meu ne-am prezentat la un notar unde s-a semnat un act de partaj conform caruia eu am semnat ca renunt la ... (vezi toată discuția)