avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la proprietate

Eu si sotul meu am vindut locuinta comuna si am inpartit banii. Am depus actele de divort la notar. Eu am mostenit cu surorile mele o casa de la bunica. Din banii obtinuti prin vinzarea casei doresc sa cumpar partea surorilor. Vreau sa stiu daca sotul meu are drept la noua locuinta luind in calcul ca divortul nu s-a pronuntat.
Cel mai recent răspuns: Alina040404 , utilizator 10:17, 10 Noiembrie 2017
Un bun provenit dintr-o mostenire nu se supune procedurii partajului. In cazul in care dvs veti cumpara si partea surorilor inainte de pronuntarea divortului, partea aceea se va supune partajului, nu si partea dvs rezultata din mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizare provenienta banilor venita dintr-o mostenire intr-un contract de vinzare cumparare imobil popescu1234 popescu1234 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament luind un cred imobiliar de 70000e de la banca. Contractul de vinzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters141803 ContSters141803 Eu am mostenit dupa bunicul impreuna cu surorile si bunica mea ,o parte din casa.Acestea mi-au cedat partea lor printr-un act de partaj facut la notariat .In ... (vezi toată discuția)
Partaj cu sulta freeanifer freeanifer Doua surori sunt singurele mostenitoare ale mamei lor de la care primesc un apartament. Una din surori vrea sa ramina cu tot apartamentul platiindu-i ... (vezi toată discuția)