avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precizare provenienta banilor venita dintr-o mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precizare provenienta banilor venita dintr-o mostenire intr-un contract de vinzare cumparare imobil

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie.
Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament luind un cred imobiliar de 70000e de la banca. Contractul de vinzare cumparare al apartamentului este pe numele meu si al sotului meu. Creditul este doar pe numele sotului.
Pentru a rambursa mai repede creditul vreau sa vind un apartament in provincie. Apartamentul este o mostenire primita de mine de la parintii mei, inainte de casatoria mea.
Banii obtinuti din vinzarea apartamentului din provincie vreau sa ii depun pentru rambursarea anticipata a creditului de la apartamenul nou achizitionat.

As vrea sa va intreb daca exista vreo varianta de a preciza ca acei bani obtinuti din vinzarea apartamentului meu din provincie sint ai mei, proveniti dintr-o mostenire?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: popescu1234 , utilizator 18:27, 8 Septembrie 2016
Insusi contractul de vanzare-cumparare al apartamentului din provincie nu este deajuns incat sa se dovedeasca ca banii rezultati provin din mostenirea de la parintii dvs ?
Da, dar poate el sa fie folosit pentru al doilea contract de vinzare cumparare (contract pe care l-am facut dupa casatorie)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de catre sotie cu declaratia mincinoasa ca nu este casatorita becali-prodanca-reghe-prigoana becali-prodanca-reghe-prigoana buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia urmatoare: in anul 2009 sotia a cumparat un ap.de 3 camere pe numele ei si al copilului ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu bani de la parinti cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema. Vreau sa cumpar un apartament. Sunt casatorita. Banii pentru apartament provin in mare parte de la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare niky89 niky89 Buna ziua Eu am 22 de ani si vreau sa cumpar un apartament pe numele meu deoarece parintii mei sunt plecati in strainatate la lucru si nu pot sa se intoarca ... (vezi toată discuția)