avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CAI DE ATAC A UNEI HOTARARI IREVOCABILE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CAI DE ATAC A UNEI HOTARARI IREVOCABILE

IN URMA UNUI RECURS PE FOND FUNCIAR ,INSTANTA A ADMIS RECURSUL RARATILOR DESI IN INSTANTA DE FOND HOTARAREA ERA FAVORABILA RECLEMANTILOR.
ESTE VORBA DESPRE RENUNTAREA LA MOSTENIRE PRIN CERTIFICAT DE MOSTENITOR, PE CARE PARATII NU O MAI IAU IN CALCUL IN CEEA CE PRIVESTE RETROCEDARILE PE LEGE 18/1991

AS VREA SA STIU CE POT SA FAC IN CONTINUARE DEOARECE DECIZIA NU MI SE PARE LEGALA.
VA MULTMESC!
Cel mai recent răspuns: ondin_y , utilizator 14:04, 22 Decembrie 2009
Referitor la posibilitatea atacarii hotararilor irevocabile (asa cum puneti dvs. intrebarea), acestea pot fi atacate cu contestatie in anulare numai in conformitate cu prevederile art. 317 si 318 Cod procedura civila:
1. cand procedura de chemare a partii, pt. ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu incalcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta.
Cf. art. 318 C.Pr. Civ., " hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie, cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare".
Pentru cazul dvs. concret trebuie vazuta decizia irevocabila in cauza si identificate posibilitatile reale de atac.
Referitor la locul introducerii contestatiei, art.319 C.pr.civ. arata ca aceasta "se introduce la instanta a carei hotarare se ataca".
Succes
Daca discutam numai despre faptul ca nu considerati hotararea corecta, sansele dvs. sunt zero.
Verificati conditiile contestatiei in anulare si a revizuirii. Mai aveti in vedere si o eventuala plangere la CEDO.
stoicav_72 a scris:

IN URMA UNUI RECURS PE FOND FUNCIAR ,INSTANTA A ADMIS RECURSUL RARATILOR DESI IN INSTANTA DE FOND HOTARAREA ERA FAVORABILA RECLEMANTILOR.
ESTE VORBA DESPRE RENUNTAREA LA MOSTENIRE PRIN CERTIFICAT DE MOSTENITOR, PE CARE PARATII NU O MAI IAU IN CALCUL IN CEEA CE PRIVESTE RETROCEDARILE PE LEGE 18/1991

AS VREA SA STIU CE POT SA FAC IN CONTINUARE DEOARECE DECIZIA NU MI SE PARE LEGALA.
VA MULTMESC!

reviziurea prevazuta de art. 322 Cod proc. civila este singura solutie de urmat in astfel de situatii in care judecatorul din apel sau recurs nici macar nu citeste actele din dosar si se multumeste sa spuna alb unde judecatorul anterior a spus negru, urmand o logica simpla, respectiv cel care ataca sigur se bazeaza pe ceva si atunci obligatoriu are el dreptate.
Nu stiu daca au si zaruri pe langa insigna si banii magistratii ca sa le utilizeze in cazurile grele, mai ales atunci cand lipseste o moneda cu care sa aleaga solutia exacta.
:)

ii meritam totusi, pentru ca altfel nu ajungeau acolo, iar daca ajungeau nu ramaneau prea mult.
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie - contestatie in anulare Monica H. Monica H. in 2012 am formulat o somatie de plata care mi-a inrerupt prescriptia. Somatia a fost respinsa, insa nu am reusit sa formulez o cerere pe drept comun in ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)