avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CIF punct de lucru
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CIF punct de lucru

De ce la inregistrarea unui punct de lucru cu peste 5 angajați , prin depunerea Declarației 060 am obținut un CIF pe care scrie ENTITATE FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ in loc de PUNCT DE LUCRU.Este corecta aceasta încadrare?Mai exista astfel de CIF-uri?CIFul este obținut luna asta , este o formulare noua aceasta de ENTITATE FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ in loc de PUNCT de LUCRU?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Punctul de lucru este o entitate fara personalitate juridica.
Imi puteti indica si articolul din lege care specifica acest lucru? Ati mai intalnit aceasta situatie?
Punctelor de lucru cu un numar de salariati mai mare de cinci li se atribuie cod fiscal distinct de cel al firmei pentru ca o cota mare din impozitul pe salarii merge la bugetul local.
Bife a scris:

Imi puteti indica si articolul din lege care specifica acest lucru? Ati mai intalnit aceasta situatie?

Legea 31/1990 - art. 43 alin. 3

Celelalte sedii secundare - agenții, puncte de lucru sau alte asemenea sedii - sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăților și se menționează numai în cadrul înmatriculării societății în registrul comerțului de la sediul principal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru amosica amosica buna, daca o firma are sediul social intr-un oras si isi deschide punct de lucru in acelasi oras ( la punctul de lucru se va desfasura intreaga activitate) ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru cu cui diferit de societatea "mama" ?! Lari Paduraru Lari Paduraru Buna ziua Este normal ca un punct de lucru al unei societati sa aiba CUI diferit? Punctul de lucru este deschis in alt judet decat judetul in care are sediul ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)