avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in caz de divort

buna ziua!
sunt casatorita, insa modul in care a inceput sa intervina soacra mea intre noi in ultima vreme ma determina sa ma gandesc ca voi ceda la un moment dat.
in caz de divort, garsoniera in care locuim (achizitionata de mine inainte de casatorie, prin credit imobiliar) va face obiectul partajului? avand in vedere ca plata ratelor continua si dupa casatorie - pana la casatorie achitasem timp de 5 ani singura, ratele fiind pe 20 de ani?
iar in cazul in care am un acord incheiat cu bancile, adica banca unde mi se vireaza salariul pe card vireaza lunar suma pt plata creditului direct la banca unde este facut creditul, si astfel reiese ca mi-am achitat singura ratele, sotul are vreun drept de a cere partaj?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tsserena , utilizator 11:18, 9 Octombrie 2009
Nu.Garsoniera e bun propriu , nu va fi supusa partajului.
Totusi , sotul are un drept creanta, care va putea fi valorificat, intrucat prescriptia intre soti e suspendata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Nu.Garsoniera e bun propriu , nu va fi supusa partajului.
Totusi , sotul poate avea un drept creanta, care va putea fi valorificat, intrucat prescriptia intre soti e suspendata.

imi cer scuze, nu sunt familiarizata cu terminologia...ce reprezinta acea prescriptie suspendata? si ce presupune acest drept de creanta?
va multumesc si imi cer inca o data scuze.
Inseamna ca sotul dvs nu are niciun drept asupra garsonierei, fiind bun propriu al dvs, insa poate avea drept de creanta asupra sumelor care reprezinta ratele pentru garsoniera achitate in timpul casatoriei.
Chiar daca acestea sunt platite direct din contul dvs, sumele reprezinta bani comuni, insa daca veti dovedi ca veniturile dvs sunt mai mari ca ale sotului, atunci se poate constata ca sotul a avut o contributie mica la achitarea ratelor.
buna dimineata .
garsoniera fiind achizitionata anterior incheierii casatoriei, constituie un bun propriu al dvs .
astfel imobilul in cauza nu va putea face obiectul unui proces de partaj .
dar , chiar daca dvs ati achitat din salariul personal ratele la institia bancara , sotul poate avea un drept de creanta in privinta acestor rate .
cu alte cuvinte, poate avea pretentii pecuniare in ceea ce priveste aceste rate .
va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Apartament cu credit ipotecar plătit 50% înainte de căsătorie. cum se face partajul într-o astfel de situație? User789 User789 Buna ziua, Referitor la proprietatea bunurilor, dobandite inainte si dupa casatorie. Am un credit ipotecar,apartamentul este platit in proportie de 50% ... (vezi toată discuția)