avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutare de acasă la 14 ani cu acordul părinților
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutare de acasă la 14 ani cu acordul părinților

daca o fata de 14 ani vrea sa stea la prietenul ei acasa , iar parintii sunnt de acord dar in acelas timp frecventeaza si scoala care ar fi consecintele
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:13, 12 Noiembrie 2017
Buna seara,
Dupa varsta de 15 ani nu mai exista infractiune daca raporturile sexuale dintre cei doi sunt liber consimtite.
Nu se sanctioneaza fapta daca diferenta de varsta dintre cei doi nu este mai mare de 3 ani.
Cred ca idealul este ca fata sa astepte pana la 15 ani si atunci va vedea ce vrea sa faca.
Daca fata decide sa se mute la 15 ani sar putea sa se intample ceva ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar de ce vrea sa se mute? Ce intelegeti dvs prin a se muta la prietenul ei ? Ce fel de prietenie e ? Daca sunt prieteni, nu se pot vedea dupa cursuri sa mearga in parc o ora?
Copilul e copil , e minor pana la 18 ani si locuieste la parintii sai, nu pe la prieteni de 15 ani.
Parintii aia ar trebui decazuti din drepturi.
Am inteles .....dar care e problem daca sar muta la prietenul ei ,adica ar putea sa se intample ceva cu fata ..Cu protectia copilului sau chesti de genul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, chestii de genul..

Alte discuții în legătură

Plecare de acasă la 14 ani. pot fi consecințe legale dacă părinții sunt de acord? ContSters450186 ContSters450186 buna am 14 ani si vreau sa stiu daca pot pleca de acasa la iubitul meu cu acordul parintilor se poate sa se intample ceva cu mine sau cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Situatie a unei fete minore Raoul_mw Raoul_mw Am si eu unele nelamuriri si poate imi veti da mai multe detalii cei care aveti ceva cunostinte de legislatie. Uitati care e treaba: Prietena mea are ... (vezi toată discuția)