avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme act calificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme act calificare

Buna ziua. Sunt absolvent al unui liceu industrial cu profil electrotehnic din anul 1986,cu diploma bacalaureat. La momentu absolvirii, liceul respectiv nu mi-a eliberat nici un alt act privind calificarea.De la absolvire diploma de bacalaureat a tinut loc de act de calificare,fiind incadrat dupa cum urmeaza:1986-1990 bobinator masini electrice rotative,1990-2000 electrician intretinere si reparatii, 2005-2011 electromecanic. In prezent vreau sa ocup un post de electrician/electromecanic si mi se spune ca diploma nu tine loc de act de calificare.Ma intreb cum de atatia ani a tinut loc de act de calificare,la trei intreprinderi/societati diferite si acum nu mai este valabila.V-as ruga un raspuns clar,pot sau nu pot ocupa un post de electrician/electromecanic in baza acestei diplome si in cazul in care nu obtin decat refuz ce pot face? Stima!
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
sebastianbugan, utilizator
Cel mai recent răspuns: sebastianbugan , utilizator 20:52, 11 Noiembrie 2017
La acea vreme, diploma dvs. de bac ar fi trebuit sa fie insotita si de un certificat de calificare. Doar cu diploma de bac nu va poate angaja nimeni . Mai aveti la dispozitie calea cursurilor de formare profesionala, conform codului COR: [ link extern ]
Si totusi,cititi enuntul mot-a-mot,am fost angajat la trei (3) Intreprinderi/societati diferite,ocupand functii conform codurilor COR,sau asimilate, pe baza acestei diplome de BAC si dintr-o data (HOPA) imi trebuie alt act de calificare. Pai, poate a gresit un functionar si nu a stiut care-i treaba,(1986-1990)
poate si al doilea(1990-2000) dar si al treilea?(2005-2011) Poate trebuie sa dau, dracului ,vreo spaga undeva in tara asta sa vad si eu ca dupa 30(trei zeci) de ani de meserie, in tara asta ,am si eu o calificare si nu ajung vreun salahor.
Si acum SURPRIZA- sunt angajatul aceleiasi societati, din 2005 si pana in prezent.
In 2005 am fost angajat ca ELECTROMECANIC .
In 2011 mi-a fost schimbata incadrarea pe un alt post,cu sintagma"si cu atributii de electrician"
Acum,in 2017, cand am facut o sesizare ca se incalca CODUL MUNCII ART.35 CUMULUL DE FUNCTII. ce sa-ti povestesc,eu nu am certificat de calificare.Oricum am facut o sesizare si catre ITM in speta asta,
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
sebastianbugan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii medii radu577 radu577 Buna seara, Va adresez respectuoasa rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: O cunostinta apropiata doreste sa candideze pentru ocuparea unui post de ... (vezi toată discuția)
Incadrare maj maj daca o persoana a absolvit 12 clase fara bacalaureat poate ocupa functia corespunzatoare cor 331305? Din ce am mai citit consider ca da ,dar nu sunt sigur (vezi toată discuția)
Ajutor programator fara diploma de bac VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna As dori sa stiu daca o persoana care nu are diploma de bacalaureat, poate fi incadrata ca si ajutor programator. Are finalizat liceul dar fara diploma ... (vezi toată discuția)