avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in caz de divort ..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in caz de divort ..

1- detin un apartament de 6 ani propietate personala ...ma insor..doame feri ma despart ,EA are dreptu la impartirea apartamentului?..
2 - in timpu casatoriei ai mei parinti trec si imobilul lor pe numele meu ... EA are dreptu ?
Nu e trecuta nicaieri in contracte...dar se paote trece numele iei ca un fel de imputernicit sau beficiar..si atunci v`a avea?. MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 10:46, 9 Octombrie 2009
1-NU
2-vi-l doneaza, nu, nu va fi supus partajarii.(art.31C.familiei)
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Atata timp cat imobilul este achizitionat inaintea casatoriei ca bun propriu, acesta nu poate fi solicitat la partaj in cazul divortului.
Daca parintii vor sa va transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil au varianta donatiei direct dvs. (atentie trebuie mentionat foarte clar in acte acest lucru) in cazul in care va fac un contract de vanzare cumparare atunci se va mentiona in act ca sunteti casatorit cu doamna...(chiar daca sotia nu va fi la semnarea acestui contract) si va fi un bun comun (supus partajarii).

av. Ana Florea
Sarumana Multumesc !
Sarumana Multumesc
dar , daca aveti frati sau surori , actul de donatie va putea fi revocat de catre acestia, in calitate de mostenitori rezervatari. B-)
insa asta este o alta problema, care probabil ca nu va intereseaza momentan.
dvs vreti sa aflati care sunt "portitele legale "pt ca viitoarea sotie sa nu aiba vreun drept asupra imobilelor dvs . ;)

asa cum v-au spus si colegele mele , un act de donatie personala , fara a se face referire la sotia dvs ., este suficient pt ca imobilul respectiv sa nu fie inclus in comunitatea matrimoniala .

Alte discuții în legătură

Părinții mei vor să treacă un apartament pe numele meu. cum ar fi mai bine: prin donație sau prin vânzare-cumpărare? Bogdan.Ro Bogdan.Ro Buna ziua, Parintii mei vor sa treaca un apartament pe numele meu, as vrea sa stiu cum ar fi mai bine prin donatie sau vanzare cumparare ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Donatie manusa manusa Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire: mama mea vrea sa-i lase fratelui meu casa ca si donatie (eu sunt sora lui si sunt total de acord). Va rog ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să mă ajute cu o sumă foarte mare de bani ca să cumpăr un imobil. cum mă pot proteja în caz de divorț și partaj? publisher publisher Buna ziua Parintii mei doresc sa ma ajute cu o suma foarte mare de bani pentru a achizitiona un apartament sau casa in perioada urmatoare. Sunt casatorit, ... (vezi toată discuția)