1- detin un apartament de 6 ani propietate personala ...ma insor..doame feri ma despart ,EA are dreptu la impartirea apartamentului?..
2 - in timpu casatoriei ai mei parinti trec si imobilul lor pe numele meu ... EA are dreptu ?
Nu e trecuta nicaieri in contracte...dar se paote trece numele iei ca un fel de imputernicit sau beficiar..si atunci v`a avea?. MULTUMESC !
Atata timp cat imobilul este achizitionat inaintea casatoriei ca bun propriu, acesta nu poate fi solicitat la partaj in cazul divortului.
Daca parintii vor sa va transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil au varianta donatiei direct dvs. (atentie trebuie mentionat foarte clar in acte acest lucru) in cazul in care va fac un contract de vanzare cumparare atunci se va mentiona in act ca sunteti casatorit cu doamna...(chiar daca sotia nu va fi la semnarea acestui contract) si va fi un bun comun (supus partajarii).
dar , daca aveti frati sau surori , actul de donatie va putea fi revocat de catre acestia, in calitate de mostenitori rezervatari. B-)
insa asta este o alta problema, care probabil ca nu va intereseaza momentan.
dvs vreti sa aflati care sunt "portitele legale "pt ca viitoarea sotie sa nu aiba vreun drept asupra imobilelor dvs . ;)
asa cum v-au spus si colegele mele , un act de donatie personala , fara a se face referire la sotia dvs ., este suficient pt ca imobilul respectiv sa nu fie inclus in comunitatea matrimoniala .
Donatie
manusa
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o lamurire: mama mea vrea sa-i lase fratelui meu casa ca si donatie (eu sunt sora lui si sunt total de acord).
Va rog ... (vezi toată discuția)