Parintii mei doresc sa ma ajute cu o suma foarte mare de bani pentru a achizitiona un apartament sau casa in perioada urmatoare. Sunt casatorit, avem doi copii.
In cazul putin probabil al unui divort, dar iau in calcul si acest aspect neplacut, ce cai legale am pentru a ma proteja in cazul acesta. Suma de bani provine din vanzarea unui apartament ce a apartinut bunicii mele.
Cum este cel mai corect sa procedam ? Sa imi transfere parintii mei suma de bani la momentul achizitiei noului impobil ? Conteaza momentul transferului sumei in contul meu ?
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Incheiati cu parintii la notar un contract de donatie pentru suma respectiva. In aceeasi zi, parintii sa va transfere banii in cont.
In caz de divort, veti prezenta documentul bancar si contractul de donatie, ca dovezi ale contribuitiei dvs
Asadar, suma de bani donata nu este supusa partajarii.
In actul de vanzare-cumparare perfectat, de asemenea, se poate specifica faptul ca,o parte din pretul avansat a fost facut prin donatie sumei de bani de catre parintii dvs, exclusiv, catre dvs.
(mentionand si extrasul de cont bancar, ce atesta transferul sumei de bani ).
In eventualitatea unui partaj, veti prezenta inscrisuri doveditoare.
Partajare la divort
gabici56
am donat prin transfer bancar fiului meu căsătorit banii pentru cumparea unei locuinte.
Intrebare, daca se ajunge la divort, apartamentul achizitionat din ... (vezi toată discuția)