avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi banilor la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi banilor la partaj

Buna ziua,
Ne-am casatorit pe la mijlocul lui 2020 si dupa doar cateva luni de zile deja divortam. In timpul casatoriei eu am primit o suma de bani prin transfer bancar de la parintii mei.
Intrebarea mea este: Se imparte si acea suma de bani in cazul unui partaj?
Cel mai recent răspuns: Sosoc2018 , utilizator 13:35, 21 Ianuarie 2021
Buna ziua, daca parintii au intentionat sa va gratifice doar pe dvs. prin acel transfer , atunci suma e bun propriu. Aveti grija cu privire la forma donatiei/darului manual-art.1011 Fod Civil pentru valabilitate.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren cu bani proveniti integral de la unul din soti Adelita Adelita Intentionam, eu si sotul meu sa cumparam un teren in vederea construirii unei case. Suma este in totalitate din bani proveniti de la parintii mei. 1.Cum ar ... (vezi toată discuția)
Act donatie olograf mcv mcv Are valabilitate juridica un act de donatie olograf scris de parintii mei, prin care imi doneaza o suma de bani? Sunt bani proprii in caz de partaj divort? ( ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune jovana jovana buna ziua, am o nelamurire cu privire la partaj in caz de divort: parintii mei m-au ajutat de-a lungul timpului cu bani pt tot felul de lucruri prin casa ... (vezi toată discuția)