avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Sunt divorțată din 2011 și sa stabilit o pensie de intretinere pentru copilul minor de 300 RON pe care soțul meu nu a plătit-o niciodată . In Februarie 2018 copilul împlinește 18 ani . A-și putea in intervalul acesta f mic sa îl dau in judecată pentru neplata?
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:48, 10 Noiembrie 2017
Pentru recuperarea restanţei pe ultimii 3 ani, deci NUMAI pe ultimii 3 ani, apelaţi la un executor judecătoresc; dacă are ce executa, (venituri, proprietăţi, bunuri) vă puteţi recupera pensia restantă pe ultimii 3 ani, restul s-a prescris.
Nu mai puteţi cere în instanţă dvs. pensia alimentară cuvenită copilului peste 18 ani, aflat la studii, ci copilul, care, la 18 ani , devenind major, are capacitate deplină de exerciţiu, el trebuie să demonstreze doar că este la studii cu frecvenţă la zi. În ziua în care a împlinit 18 ani, poate deschide acţiune în instanţă pentru pensie de intreţinere, fiindcă sentinţa din 2011 expiră atunci.
Dacă tata nu are nici venituri, nici bunuri, nu veţi obţine nimic, dar va trebui să-i plătiţi executorului munca depusă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara DutaRoxana DutaRoxana Buna ziua, Ma numesc Roxana si am implinit de curand 18 ani.Parinti mei sunt divortati de cand aveam eu varsta de 2 ani.De atunci am ramas la mama ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema. ... Kinga 67 Kinga 67 Buna seara. Va rog daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema. Fiul meu este major, student. In baza conventiei incheiata in procedura divortului cu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)