Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficii angajare internship / stagiari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficii angajare internship / stagiari

Buna ziua,

Ma intereseaza care ar fi avantajele angajarii unor studenti pe perioada de 6 luni si care ar fi alte oportunitati asociate cu aceasta. Ca sa fie pus in context, compania are in jur de 50 de angajati, iar domeniul este IT. Scopul final este de dezvolta un program in care sa angajam cate 2 interni la fiecare 6/luni proiect nou.

Pana in momentul acesta am gasit urmatoarele aspecte legate de internshipuri:

1. Salariul net minim al internului trebuie sa fie egal cu 50% din salariul brut minim pe economie
Din aceasta inteleg ca in cazul in care Salariul minim brut pe economie e 1500 lei, ei trebuie sa fie platiti net 750 lei?
(peste tot este foarte vaga aceasta forumlare va rog sa ma corectati daca este gresit)

2. Poti angaja un numar de interni/stagiari de max 5% din nr-ul angajatilor din companie.

3. Poti primi bani ~250 lei lunar / per student din partea AJOFM ? Mai sunt si alte tipuri de actiuni de sustinere pentru studenti/stagiari?

4. Conditile de angajare sunt 30 ore pe saptaman (6 ore/zi) pentru maxim 6 luni.

As aprecia orice tip de corectura, informatie in plus legate de aceste aspecte.

Multumesc,
Alin N.

Alte discuții în legătură

Ce spune legea priving stagiile de internship Chriss14 Chriss14 Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului ... (vezi toată discuția)
Ce salarii mai au consilierii juridici? Ce salarii au consilierii juridici? As fi curios sa aflu cam ce salarii se practica -concret- daca aveti ambilitatea sa raspundeti unui coleg de breasla..:)
(vezi toată discuția)
Salariul minim rbtm rbtm Salariul minim a crescut la 750 ron de la 1 februarie. Coeficientii, functie de studii, se aplica in continuare? Adica, salariul unui absolvent de facultate ... (vezi toată discuția)