avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate fi acuzată de furt persoana împuternicită pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate fi acuzată de furt persoana împuternicită pe cont dacă a făcut niște transferuri?

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajuti cu un raspuns, atunci cand o persoana te împuterniceste(mandateaza) pe contul lui bancar, te poate acuza de furt avand in vedere ca el ti a dat drepturi egale ca ale titularului practic.. M a mandat de voie buna si apoi dupa ce am facut niște transferuri mi s a spus ca am furat, imi spune ca ma da in judecata, se poate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ramona Dinca , utilizator 20:48, 11 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati actionat in limitele mandatului incredintat nu vor fi probleme.
Buna ziua!

Ce prevedea mandatul referitor la folosirea banilor?

Cu stima.
Va mulțumesc pentru răspuns, la banca unde a fost facut mandatare de catre titular, exista un singur tip de împuternicire. In acel tip de împuternicire, împuternicitul este autorizat catre toate tranzactiile care se pot face dintr un cont, plăti, transferuri, retrageri depuneri etc, singurul lucru pe care nu il putea face persoana împuternicita era inchiderea contului. Persoana care ma acuza de furt merge pe premiza ca transferurile au fost facute fara acordul lui(verbal),.. Acordul fiind scris de fapt.
Pentru a primi o lamurire de principiu trebuie vazute si actele.

Furt nu este dar pot fi alte infractiuni incidente daca s-a incalcat legea penala.
Ce fel de transferuri/plati au fost ? Ce ati stins prin acele plati ?

Alte discuții în legătură

Imputernicire cont bancar dragos1979 dragos1979 As avea nevoie de parerea dvs. Este vorba de un imprumut de nevoi personale; titularul de cont a facut o procura speciala unde a desemnat o ruda pentru a face ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar mihaelabonjcz mihaelabonjcz Buna ziua .Am o problema mare ,matusa mea in varsta de 73 ani avand mai multe conturi bancare si neavand pe nimenea acum 4 ani mi-a trecut 7000 euro prin ... (vezi toată discuția)
In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)