avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate fi acuzată de furt persoana împuternicită pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate fi acuzată de furt persoana împuternicită pe cont dacă a făcut niște transferuri?

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajuti cu un raspuns, atunci cand o persoana te împuterniceste(mandateaza) pe contul lui bancar, te poate acuza de furt avand in vedere ca el ti a dat drepturi egale ca ale titularului practic.. M a mandat de voie buna si apoi dupa ce am facut niște transferuri mi s a spus ca am furat, imi spune ca ma da in judecata, se poate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ramona Dinca , utilizator 20:48, 11 Noiembrie 2017
Situația sta in felul următor, eu acestei persoane i am facut un transfer de 1000 eur aproape pt ca ea sa si poata acoperi un împrumut. Apoi i am mai dat personal aproape 3000 si ceva de eur personal ca sa si poata acoperi un alt împrumut la o alta o institutie bancara. Fiind împreună la momentul respectiv am achiziționat bunuri cu banii mei pt locuință. Toate acestea fiind facute ca persoana respectiva sa poata lua un împrumut prin programul prima casa. DUPA DESPARTIRE el a ramas cu absolut tot, bunuri bani etc. Suma de bani transferata de la el fiind infima, undeva la 4000 lei deoarece refuza sa mi inapoieze sumele de care a dispus cu ajutorul meu pt a ramane pe 0 cu toate creditele pe care le avea.
Se pare ca v-ati depasit limitele mandatului, initial ati prezentat situatia de fapt dintr-o alta perspectiva.

Nu înțeleg referitor la depasirea mandatului, practic nu am făcut nimic care sa depășească ce este prevazut in împuternicirea scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire cont bancar dragos1979 dragos1979 As avea nevoie de parerea dvs. Este vorba de un imprumut de nevoi personale; titularul de cont a facut o procura speciala unde a desemnat o ruda pentru a face ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar mihaelabonjcz mihaelabonjcz Buna ziua .Am o problema mare ,matusa mea in varsta de 73 ani avand mai multe conturi bancare si neavand pe nimenea acum 4 ani mi-a trecut 7000 euro prin ... (vezi toată discuția)
In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)