avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere personal subcontractat angajat pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere personal subcontractat angajat pe perioada nedeterminata

Buna ziua,

Lucrez la o multinationala de mai bine de un an si sunt personal subcontractat pe perioada nedeterminata. Aceasta firma va fuziona la anu cu o alta firma si am fost anuntati ca vom fi concediati.

va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu personalul subcontractat in caz de concediere? beneficiem de aceleasi drepturi ca si un angajat normal: preaviz, plati compensatorii. ce contract colectiv de munca se aplica in cazul nostru? cel al firmei la care lucram ca si subcontractori sau cel al firmei pe statul careia aparem ca si angajati.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:53, 9 Octombrie 2009
Contractul de munca are tot acelasi regim juridic.Depinde ce clauze aveti in CIM.
Daca veti fi concedieati beneficiati de toate drepturile legale deci si plata sal compensator si preaviz...CC de ramura vi se aplica, nu specificati in ce ramura activati.
Depinde de clauzele CIM si de cum se face fuziunea.Ca sa va raspund imi trbuie mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari Melinda2 Melinda2 Buna ziua, O firma care se confrunta cu foarte mari diciultati financiare vrea sa-si concedieze toti angajatii (ar pastra 1 persoana pentru derularea ... (vezi toată discuția)
Contestare concediere Marius Nou Marius Nou cum pot si unde sa contest concedierea care mi s-a facut? La firma la care lucrez sunt 2 angajati:un inginer si o secretara. Eu, inginerul, sunt dat afara ... (vezi toată discuția)
Desfintare post - cum negociez? v_florina v_florina Buna ziua, Firma la care lucrez mi-a inmanat ieri o notificare pentru desfintarea postului de functionar. Am semnat pt luare la cunostinta. Contextul ... (vezi toată discuția)