avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitie imprimanta pe PFA, factura achitata cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitie imprimanta pe PFA, factura achitata cu cardul unei alte persoane fizice

Buna ziua,

Ma lovesc de urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez o imprimanta cu factura emisa pe PFA, dar doresc sa o achit cu cardul de cumparaturi al altei persone fizice. Din punct de vedere al contabilitatii, este ok acest lucru? Am cautat si pe internet si am discutat si cu contabilul firmei de la care fac achizitia, si am ajuns la 2 variante posibile:

1. Varianta pe care o si propune vanzatorul, specificand ca ei nu stiu alta viarianta ok: vanzarea de catre ei direct catre persoana fizica si ulterior emiterea unui borderou de achizitii intre PFA si detinatorul cardului. Limita ar fi de 10.000 lei, si ma incadrez in aceasta suma. Oare in cel fel afecteaza acest lucru persoana fizica? Trebuie sa declare suma undeva, plateste impozit ? Sau fiind o vanzare one time only, nu e cazul?

2. O varianta care mi se pare mai ok: Se inregistreaza ca plata facut de un tert si se face un acord de vointa al tuturor celor 3 parti implicate si ca vanzatorul ar trebui ca si masura de siguranta sa intocmeasca un inscris prin care platitorul facturilor sa mentioneze ca este de acord cu plata acestora in numele societatii(in cazul meu, PFA) si ca nu va solicita restituirea sumelor. Mai jos un link cu informatia de mai sus:
[ link extern ] /

In oricare din cele 2 variante, putem inregistra achizitia ca si cheltuiala?

Mentionez ca plata catre firma respectiva se poate face prin internetbanking, sau la magazinul lor de desfacere. Nu au magazin online.

Multumesc si astept cu nerabdare ajutorul dumneavoastra ca sa pot lamuri si firma in a merge pe varianta care este si cea mai ok ptr ei si ptr PFA.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: aly10 , utilizator 14:43, 10 Noiembrie 2017
Nu puteti pentru ca la contabilitatea in partida simpla, unde aveti de completat registrul jurnal de incasari si plati, se trec valorile conform documentelor de plata respectiv incasare, care trebuie sa fie pe pfa.
Multumesc de raspuns. Si nici varianta cu borderou de achizitii nu este posbilia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras paypal utilizat ca factura anc4 anc4 Am o nelamurire foarte mare...Doresc sa imi infiintez un pfa cu codurile caen 4791(comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Achizitii de la persoana fizica alicia_8877 alicia_8877 as dori sa stiu daca firma ce ma are pe mine ca asociat unic poate sa cumpere de la mine ca persoana fizica diferite bunuri folosite apoi in activitati de ... (vezi toată discuția)