Buna ziua,
Ma lovesc de urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez o imprimanta cu factura emisa pe PFA, dar doresc sa o achit cu cardul de cumparaturi al altei persone fizice. Din punct de vedere al contabilitatii, este ok acest lucru? Am cautat si pe internet si am discutat si cu contabilul firmei de la care fac achizitia, si am ajuns la 2 variante posibile:
1. Varianta pe care o si propune vanzatorul, specificand ca ei nu stiu alta viarianta ok: vanzarea de catre ei direct catre persoana fizica si ulterior emiterea unui borderou de achizitii intre PFA si detinatorul cardului. Limita ar fi de 10.000 lei, si ma incadrez in aceasta suma. Oare in cel fel afecteaza acest lucru persoana fizica? Trebuie sa declare suma undeva, plateste impozit ? Sau fiind o vanzare one time only, nu e cazul?
2. O varianta care mi se pare mai ok: Se inregistreaza ca plata facut de un tert si se face un acord de vointa al tuturor celor 3 parti implicate si ca vanzatorul ar trebui ca si masura de siguranta sa intocmeasca un inscris prin care platitorul facturilor sa mentioneze ca este de acord cu plata acestora in numele societatii(in cazul meu, PFA) si ca nu va solicita restituirea sumelor. Mai jos un link cu informatia de mai sus:
[ link extern ] /
In oricare din cele 2 variante, putem inregistra achizitia ca si cheltuiala?
Mentionez ca plata catre firma respectiva se poate face prin internetbanking, sau la magazinul lor de desfacere. Nu au magazin online.
Multumesc si astept cu nerabdare ajutorul dumneavoastra ca sa pot lamuri si firma in a merge pe varianta care este si cea mai ok ptr ei si ptr PFA.
Multumesc.