avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie

In urma cu un an si ceva am imprumutat unui "prieten" suma de 650 lei, 500 de lei au fost trimisi prin cont bancar si apare in extrasul de cont iar 150 lei au fost dati in preajma unor martori. Problema este ca ma amana de mult timp si in ultimul timp i-am spus ca-l dau in judecata daca nu-mi restituie banii toti, el mi-a raspuns ca mi-i va da dar doar sa am rabdare si daca il mai amenint cu judecata nu-i mai vad. Problema este ca este aceeasi discutie cu "ti-i dau luna care vine in transe" de un an. Ce as putea face? Am castig de cauza sau poate spune ca nu i am dat sub forma de imprumut, scapand basma curata?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:10, 10 Noiembrie 2017
Buna seara,
Discutia a fost in scris prin scrisori su prin SMS?
salvati SMS-urile fiind singurele dovezi certe ale existentei datoriei.
puteti sa-l actionati in instanta daca puteti sa dovediti suma cu inscrisuri si puteti dovedi un termen de restituire.
va sfatuiesc sa-i trimiteti IN ECRIS, eventual prin executor sau cabinet de avocat, o notificare privind creanta si sa-i stabiliti un termen clar.
Dupa aceia il actionati in instanta.
Va trebui sa respectati prevederile art. 309 C.Pr.Civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice, fara inscrisuri FlorentinaPopescu FlorentinaPopescu Dupa decesul tatalui meu, mi s-a adus la cunostinta de un fost prieten al tatalui, cum ca tata ar avea sa-i restituie un imprumut de 9.000 lei. In aceste ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica coneofcold coneofcold RECUPERARE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA La inceputul acestui an am imprumutat o fosta iubita cu o suma de bani semnificativa (as spune chiar mare) de care avea ... (vezi toată discuția)