avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

As dori sa stiu cota ce ii revine mamei dupa moartea bunicii.mama este unicul copil in viata iar de la sora si fratele ei ,decedati amindoi,au rezultat ,de fiecare,cite o fata
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:45, 10 Noiembrie 2017
Buna seara,
Dupa decesul bunicii,
A. daca bunicul este in viata atunci:
a) bunuri realizate de bunici impreuna
- bunicul (am spus , daca e in viata) va primi 5/8 din TOATE bunurile realizate in timpul casatoriei.
- cei 3 copii (mama si cei doi decedati la care vin copiii lor prin reprezentare) cate 3/24 din TOATE bunurile realizate in timpul casatoriei.
b. bunuri avute de bunica inainte de casatorie:
- bunicul - 1/4
- copii cate 3/12.
B. Daca bunicul este si el decedat
TOATE BUNURILE se impart in 3 parti efgale (cate o parte pentru fiecare din copii celor doi bunici).
Mama, ca descendenta directa, vine ea la mostenire,
In locul surori si a fratelui decedati vor veni, prin reprezentare, copiii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul fratelui parabolan parabolan Buna ziua, Ma intereseaza modalitatea de impartire a bunurilor in urmatoarea situatie: Suntem 3 frati, mai traieste doar mama, in urma cu o luna a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)