Buna seara. Prietenul meu a fost căsătorit și din acea căsătorie a ieșit un copil pe care l-a crescut timp de cinci ani. A divorțat și a plătit pensie alimentara după care a făcut un test de paternitate din care a reieșit că acel copil nu este al lui. Ce daune poate cere și dacă poate cere înapoi tot ce a investit in copil+ trauma psihica provocata de vestea că nu este al lui? Vă mulțumesc.
In primul rand, nu orice test de paternitate este valabil din punct de vedere legal. Deci daca nu are un test de acest fel, trebuie sa solicite instantei efectuarea unui test de paternitate in cadrul tagadei de paternitate.
E greu de estimat costul cu ingrijirea si intretinerea zilnica a copilului vreme de 5 ani, e greu si de probat, insa daune morale se pot solicita cu conditia sa dovediti reaua credinta si vinovatia mamei.
Doamna avocat, va mulțumesc că mi-ați acordat timp. Vinovatia mamei există deoarece copilul a fost recunoscut de prietenul meu crezând că este al lui. După testul de paternitate făcut a reieșit că nu este al lui și ea a recunoscut asta. De aceea copilul a fost șters de pe numele lui. Legea chiar nu îi poate oferi și lui dreptul de a cere niște despăgubiri având în vedere că totuși ea a săvârșit infracțiunea de înșelătorie?