avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Voturi composesorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Voturi composesorat

Buna , o intrebare daca imi permiteti si binenteles un raspuns daca se poate a-si dori la o problema privind voturi din composesorat si anume pe raza localitatii mele s-a infintat composesoratul prin anul 2000 in baza actelor depuse de fiecare membru facand dovada lor .

S-a infintat acest composesorat in urma validarii comisiei de fond funciar cu un nr de membrii care au solicitat acest lucru , dar dupa validarea lor s-a dat o lege in care comisiile de fond funciar au putut cere fara membrii suprafata din composesorat, deci voturile privind membrii au fost de 500 diferenta pina la 1100 s-a preluat de composesorat dar fara membrii, intreaga suprafata o detine la ora actuala composesoratul.

Intrebarea este cui trebuie sa ne adresam noi, membrii care detinem aceste voturi dar nu le-am cerut in anul 1999-2000 la infintarea acestui composesorat care ni le detine si ce demersuri trebuie facute pentru a putea intra in posesisa lor .
Multumesc si astept raspuns

-Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, este foarte greu de citit. Mulțumesc -
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mona1974 , utilizator 13:33, 12 Noiembrie 2017
Cererea se face catre conducerea composesoratului.
imi cer scuze pt scrisul cu majuscule si va multumesc pt raspuns
Va multumesc pt raspuns , dar a-si mai indrazni cu o intrebare si anume:
-in cadrul acestui composesorat a avut loc o sedinta unde toti membrii actuali au fost de acord cu primirea noilor membrii , ba mai mult s-a propus o comisie formata din membrii actuali si o persoana din afara care isi solicita voturi ,pentru a primi cererile de la persoanele care solicita voturile aflate in composesorat.
Dupa aceasta strangere de cereri presedintele composesoratului da inapoi dar inainte de a prezenta nr de persoane solicitante si nr de voturi cerute ( deoarece la noi exista un dosar la CF clar privind persoanele cu nr de voturi pe fiecare cf al casei din care reiese clar fiecare ce ar cere si dupa cine ,ba mai mult se regasesc la comisia de fond funciar si cererile privind persoanele care sunt validati in anexa 54 fiind membrii actuali pt voturile de 500 din 1170),deci presedintele nu mai vrea acesti noi membrii ba mai mult ii trimite in judecata sa isi obtina voturile prin instanta chiar daca ele se gasesc la ora actuala in composesorat.
Intrebarea este daca totusi trebuie facute demersurile in instanta care sunt pasii de urmat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voturi composesorat mona1974 mona1974 Va multumesc pt raspuns , dar a-si mai indrazni cu o intrebare si anume: -in cadrul acestui composesorat a avut loc o sedinta unde toti membrii actuali au ... (vezi toată discuția)
Drepturi indivize intr-un composesorat teofillaze teofillaze Am intrat recent in posesia unor C.F.-uri cu averea bunicului in cadrul unui Composesorat. Cum pot intra in posesia acestei averi, daca nu am depus cerere in ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept proprietate bv18rsi bv18rsi Sunt presedintele unui composesorat si ma confrunt cu urmatoarele probleme: - composesoratului i s-a restituit intreaga suprafata comform legii 247, cei care ... (vezi toată discuția)