avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... EXAMEN DE PROMOVARE IN CLASA
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

EXAMEN DE PROMOVARE IN CLASA

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt functionar public din anul 1999, in prezent pe postul de referent (contabil), grad profesional principal, treapta II de salarizare, in cadrul unei primarii din mediul rural. Pana in anul 2005 am ocupat functia de referent (casier), grad profesional principal , treapta II de salarizare. In perioada iulie 2005 - august 2006, mi-au fost delegate atributiile postului de referent (contabi) cand bineinteles am predat altei colege atributiile de casier. In august 2006, am ocupat prin concurs functia publica de referent (contabil), post pe care sunt in prezent. In acest an am absolvit studiile universitare cu diploma de licenta in speciazarea "Contabilitate si informatica de gestiune". A fost organizat examenul de promovare in clasa cf Ordinului ANFP nr 10280/2008, examen pe care l-am promovat. Intrebarea mea este : CU CE GRAD PROFESIONAL VOI FI INCADRATA, IN CADRUL CLASEI ? De ce se va tine seama la "vechime in specialitatea studiilor" ? Daca in prezent, indeplinesc conditiile pentru gradul profesional principal, se va considera acest lucru si pentru clasa superioara in care avansez ? Imi este teama sa nu fiu incadrata pe grad profesional asistent, pentru ca la cat de ambigua este legea, ma pot astepta la orice.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: moshulica , utilizator 11:16, 9 Octombrie 2009
daca in prezent, adica la momentul examenului de promovare in clasa aveti functia de refernt clasa III grad profesional principla, treapta de salarizare II, adica aveti salariul de 714, fiind salarizat cf anexei 4 din OG 6/2007 actualizata cu OG 9/2008 veti fi incadrat la consilier clasa I grad profesional asistent, treapta de salarizare I
cum se calculeaza acest salariu nou:
cf art 9 din OG 6/2007 actualizata cu OG 9/2008
deci: 714 * 120 % = 889
889 este intre 915 = treapta III de la ons I principal si treapta I de la cons I asistent
ordonanta zice de o crestere de pana la ..... 20 %
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)