avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima instalare/ relocare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima instalare/ relocare

Buna ziua. Pot beneficia de prima de relocare sau instalare sau de chirie daca sunt persoană în căutarea unui loc de muncă (nu somer)? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
marina000000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 12 Noiembrie 2017
Legea 76/2002 se referă la numai la persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă , nu și la persoanele în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit actului normativ , art.5 pct. IV,, șomer este persoana care îndeplinește cumulativ următoarele conditii:
a) este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare;
b) starea de sănătate și capacitățile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, în vigoare;
d) este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere ca somer neindemnizat kzoom4 kzoom4 Buna ziua, Daca sunt student, pot sa ma inscriu in baza de date AJOFM ca [b]SOMER NEINDEMNIZAT[/b], in cautarea unui loc de munca? Multumesc (vezi toată discuția)
Lamurire absolvent cu handicap mira27 mira27 Rog sa mi spuna cineva daca un proaspat absolvent 2013 care are certificat de handicap permanent poate beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Am angajat persoana de 49 ani, beneficiez de facilitati? danauzu danauzu am angajat o persoana de 49 de ani ,dar care nu era somer indemnizat si nici inscrisa la somaj pentru gasirea unui loc de munca,pot sa beneficiez de ceva ... (vezi toată discuția)