Anul acesta am achizitionat un apartament prin licitatie publica, licitatie care nu a fost contestata, iar pe 13.10.2017 am intrat in posesia actului de adjudecare. Dupa intrarea in posesia actului de adjudecare, i-am notificat pe debitori sa paraseasca apartamentul si le-am lasat un nr de tel la care sa ma sune pentru a stabili o data pentru predarea apartamentului, lucru pe care l-au nesocotit. intre timp am intabulat apartamentul si vazand ca debitorii nu dau nici un semn, am apelat la un executor, iar in momentul de fata dosarul de evacuare e pe rol cu termen pe 20.11.2017 ( desi e inregistat pe 31.10.2017, termenul este exagerat de tarziu). Intrebarea mea este: ii pot da in judecata pentru ca au locuit intr-o casa ce nu le mai apartine, cerandu-le despagubiri incepand cu 13.10.2017? Totodata, va rog sa-mi spuneti daca termenul de judecata acordat de instanta pentru judecata este corect. Multumesc anticipat!
Puteti incerca sa va adresati instantei, insa avand in vedere situatia debitorilor, s-ar putea, daca obtineti o hotarare judecatoreasca pozitiva, sa nu aveti cum sa va recuperati banii de la acestia, in masura in care nu au alte bunuri sau venituri.
Multumesc! Si inca o intrebare. Executorul judecatoresc mi-a spus ca termenul de judecata in cazul unei actiuni ce are ca obiect evacuarea ( executare silita act adjudecare)se fixeaza in maxim 7 zile si se da un termen scurt,, mai ales ca este fara citarea partilor. Dosarul a fost inregistrat pe 31.10 si termenul de judecata a fost fixat pe 20.11. A procedat corect instanta?. Intreb, avand in vedere ca incepand cu 1 dec. 2017 si pana la 01.03.2018, nu se mai fac evacuari decat in anumite cazuri, iar eu am sperat ca ma incadrez in timp. Am incercat pe cale amiabila, trimitandu-le o notificare pana sa obtin intabularea apartamentului si lasandu-le un nr de tel, insa nu m-au contactat.