avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot evacua un imobil adjudecat la licitatie si cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot evacua un imobil adjudecat la licitatie si cu politia?

Am adjudecat un imobil prin licitatie publica de la un executor.Acesta a incheiat deja procesul de executare ,inainte de face evacuarea.Spune acum ca trebuie deschis un nou proces de executare.Ma pot adresa si politiei sa il pot evacua pe debitor?Mai ales ca am si cadastru si intabulare si am si viza de flotant la acea adreasa?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:35, 3 Decembrie 2009
Nu.Numai judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil va puteti adresa , in vederea evacuarii.
Daca justficati o urgenta, puteti uza de masura speciala a ordonantei presedintiale.
N. Doar executorul poate cere sprijinul organelor de politie, dar trebuie sa aveti hotarare de evacuare si incuviintarea executarii acestei hotarari.
Pentru evacuarea debitorului trebuie sa va adresati instantei de judecata cu actiune in evacuare, in contradictoriu cu acesta.
Dupa ce hotararea judecatoreasca prin care se dispune evacuarea debitorului ramane definitiva si irevocabila, va adresati executorului judecatoresc pentru evacuarea efectiva a debitorului.
Politia nu are competenta de a evacua debitorul.
Nu locuieste nimeni in imobil.Debitorul nu s-a prezentat niciodata la nici o citatie.Nici macar nu isi intabulase casa cand a cumparat-o.A intabulat-o executorul in 2008 ,automat cand a inceput executarea.Nu si-a ridicat nici banii ramasi.
Nu are relevanta daca locuieste sau nu in imobil debitorul! Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti o poate face numai un executor judecatoresc!B-)

Alte discuții în legătură

Evacuare dupa adjudecare in executare silita papacico papacico buna seara, am castigat o licitatie de executare silita a unui bun imobiliar. Poate cineva sa-mi precizeze care sunt pasii urmatori care trebuie facuti pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre executor judecatoresc Teos1 Teos1 In urma unei licitatii castigate de la o banca am obtinut ACTUL DE ADJUDECARE care constituie TITLU DE PROPRIETATE asupra unui imobil dar in care eu nu pot ... (vezi toată discuția)