avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rapire minor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rapire minor!

Cand se considera ca e "rapire de minor", care sunt consecintele acestui fapt si cum anume pot aduce copilul inapoi de unde a fost luat?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:05, 13 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Treceti pe la Politie si intrebati ce se poate face, eventual faceti plangere.
tgeorgescu a scris:

Treceti pe la Politie si intrebati ce se poate face, eventual faceti plangere.

Eu sunt in Italia, si am facut deja o plangere la carabinieri!
Pe langa asta, ce alceva ar mai fi util?
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
nicola123, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe langa asta ar mai trebui inteles ca repatrierea minorului este in mare masura o chestiune de drept civil/drept al familiei (drept international privat) si nu doar una penala. Si ca unele tari (Turcia, tarile islamice), dau cam din oficiu dreptate tatalui.

Asa ca: angajati un avocat.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Competența instanțelor din românia dropsy flo dropsy flo As vrea sa aflu care sunt șansele de declinare sau respingere a unei cereri de divorț din România urmatoarele condiții: Pe data de 10.10.2019 soția a ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)