avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Concediu medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Concediu medical

Joi am fost la serviciu si am suferit o durere groaznică în partea de jos a coloanei vertebrală.A doua zi am fost la medicul de familie si nu l am gasit iar asistență medicală m a condus la un alt medic care mi a prescris un tratament spunându mi ca nu poate sa îmi dea concediu medical si sa revin luni la medicul meu de familie ca sa îmi dea concediu dar eu sambata si duminica trebuia sa merg la munca.Întrebarea este :poate medicul sa mi dea concediu medical din ziua in care eu am fost si dumneaei a lipsit ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:23, 11 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce nu a fost ea cea care a constatat acest lucru, nu cred ca este posibil.
p.s: este doar o parere, nu cunosc detalii exacte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum sa inregistreze retroactiv consultatia pentru a va da concediu medical care trebuie inregistrat in calculator si raportat astfel la casa de asigurari de sanatate. Mergeti totusi la medicul dvs. de familie, poate are o posibilitate in conditiile in care v-a dat tratament un coleg si ati fost inregistrata la acesta.
Trebuia sa mergeti la urgente, la spital, de unde puteati primi CM 3 zile, urmand ca medicul de familie sa va dea CM in continuare, dupa caz.
Pentru a nu avea probleme la serviciu, ar trebui sa anuntati telefonic si sa faceti o cerere de invoire fara plata.
Nu mentionati in ce conditii s-a produs durerea la coloana vertebrala. Daca s-a datorat unui efort fizic deosebit legat de activitatea dvs. la locul de munca pot exista indicii pentru ca evenimentul sa se incadreze ca accident de munca, caz in care trebuia anuntat angajatorul, acesta sa comunice la ITM si angajatorul sa cerceteze evenimentul produs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Leea91 Leea91 Buna seara! Sambata am fost de urgenta la spital pentru o durere acuta de spate. diagnostic : \'Suspect de hernie de disc . am primit tratament si recomandare ... (vezi toată discuția)
Nu stiu daca este accident de munca sau nu si nici cum sa procedez... RoxNic RoxNic Buna seara, in data de 04.01.2016, am avut un accident in unul din magazinele de care ma ocup - am alunecat pe gresia uda si am cazut, lovindu-ma la spate. Nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , probleme cu coloana lombara grave de ce nu mi se ... camiflorentina camiflorentina Buna ziua , probleme cu coloana lombara grave de ce nu mi se acorda CM , ma trimit la medicul de familie , medicul specialist nu mi acorda CM vreau sa stiu si ... (vezi toată discuția)