avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Indreptare eroare materiala cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Indreptare eroare materiala cadastru

Buna ziua. Firma care a facut cadastrul si intabularea apartamentului meu a gresit. In loc de Intrare, au scris Strada. In procesul obtinerii unui credit ipotecar, s-a observat aceasta greseala, si acum va fi remediata.

Din informatiile pe care le-am gasit eu, pe internet, am aflat ca nu dureaza decat o zi operatiunea de indreptare eroare materiala, ca nu exista termen de urgenta pentru aceasta, si ca nu costa nimic. Nu stiu, insa, cat ma pot baza pe informatiile gasite pe internet, nici macar cat sunt de actualizate site-urile oficiale!

Firma care a facut cadastru a spus ca dureaza o saptamana 0 in Bucuresti! - si ca va costa. Insa pe cei de la firma i-am mai prins cu cateva minciunele, tentative de imbarligare si de ametire. Deci nici in informatia oferita de ei nu am incredere.

Eu, ca persoana fizica neautorizata, ca simplu cetatean, ma pot duce la OCPIB, sa aflu aceste informatii?

Este cineva, aici pe forum, in masura sa imi clarifice nemaluririle?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florian Mociar , utilizator 22:05, 12 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti calitate,aveti dreptul sa va adresati direct si personal registratorului sef al ocpi
Multumesc.

Am "doar" calitatea de proprietar. Are valoare in aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca mihaa mihaa Buna ziua, Care sunt costurile pentru radierea ipotecii in urma inchiderii anticipate a creditului ipotecar?Se face tot la notar?trebuie sa fie cineva din ... (vezi toată discuția)
Cadastru - autorizatie ocpi / ancpi magika magika Buna ziua! Sunt studenta la Universitatea din Bucuresti, la Facultatea de Geografie, sectia Cartografie cu aplicatii in cadastru. Am cateva nelamuriri in ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)