avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de ce nu semneaza stat de plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de ce nu semneaza stat de plata?

ceea ce nu inteleg este de ce nu semneaza stat se plata din moment ce are CIM,avand in vedere faptul ca firma are doar 2 angajati?iar angajatorul refuza sa-i dea intreaga suma chiar daca asa e prevazut in contract.............si are dreptul si la banii pe concediu,nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 9 Noiembrie 2022
Faptul ca salariul este confidential (deci nu secret) nu constituie motiv ca salariatul sa nu semneze statul de plata. Cazul este "deochiat" si ma intreb (de exemplu) ce va face angajatorul daca salariatii vor cere salariile pe ultimele sase luni dovedind prin lipsa semnaturii lor pe stat ca nu l-au ridicat? Iar daca pe stat este o semnatura dar nu a salariatului, este si mai grav.
Contractul individual de munca este obligatoriu sa fie semnat de salariat,daca este semnat de alta persoana avem de-a face cu fals in acte,o infractiune destul de grava.

Faceti a adresa angajatorului privind dreptul dvs. de a avea un exemplar al CIM cu viza ITM si pentru neplata drepturilor salariale ce vi se cuvin.

Pentru nemultumirile referitoare la nerespectarea CIM si abaterile ce decurg din derularea unui raport de munca ar trebui sesizat ITM-ul.
eu salariul il primesc dar nu semnez pentru el nicaieri.altcineva semneaza lunar in locul meu. iar despre cim trebuie sa va spun ca am un exemplar acasa cu stampila de la itm (sefa mia dat unul) dar acesta nu a fost semnat de mine, in schimb el are o semnatura care incearca sa o imite pe a mea.intelegeti ce vreau eu sa zic fals in acte. cand mia adus contractul am crezut ca l-a adus sa il citesc si sa il semnez dar nu o fost asa, mi l-a adus gata semnat si inregistrat.
:hm:Faceti sesizare la ITM,ca o sa va treziti si cu alte surprize.
Buna ziua!lucrez la o societate in care nu primesc fluturas si nu semnez statul de plata!mentionez ca plata salariului se face o parte prin virament bancar si o parte cash.ma puteti ajuta?

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate nul? claudiaapo claudiaapo Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu o parere pentru urmatoarea speta: Un Contract de Confidentialitate(nu clauza sau act aditional) datat cu o zi ... (vezi toată discuția)
Condiționarea plății ultimului salariu bună ziua! fostul ... Andy080 Andy080 Condiționarea plății ultimului salariu Bună ziua! Fostul angajator m-a anunțat că îmi plătește ultimul salariu,cash, dacă vin in ziua de plată ... (vezi toată discuția)