avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca am pierdut un proces cu un minor? P
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca am pierdut un proces cu un minor? P

Daca am pierdut procesul pentru a cere costodia in totalitate mie ( mama) , crezând ferm convinsă ca voi câștiga ținând cont ca tatăl minorului nu se implica in creșterea lui , la ultima înfățișarea am renunțat pentru a cere cheltuielile de judecată , acum când voi face apel pot cere cheltuielile si pentru procesul care am pierdut si pentru apel ? Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
Andrasorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:57, 13 Noiembrie 2017
Sansele sunt infime din pacate pt dvs, practica instantelor este autoritate parinteasca comuna .
Daca ati renuntat nu se mai poate.
Doar cheltuielile din apel le mai puteți obține daca castigati în apel.
Dacă nu ați avut avocat angajat nu cred ca aveti vreo sansa în apel.
Avocații pot face estimări foarte exacte la aceste procese si pot prevedea ce solutie va da instanța.

Dacă pierdeți în apel si tatăl cere cheltuieli de judecată si onorariu de avocat veti fi obligată la plata lor de instanța de apel daca le cere.
Atentie sa nu intrați în paguba daca declarați apel în necunoștință de cauză.
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am avocat , dar eu in cererea de divorț si custodia si celelalte puncte care au fost in cererea am cerut cheltuilele de judecată să-mi fie plătite dar la ultima înfățișarea când sa dat hotărârea avocata ma mai întrebat odată daca mai doresc cheltuilele de judecată si am zis nu , crezând ca voi câștiga procesul si nu mai are sens sa mai cer cheltuieli . Acum as putea la apel as putea sa fac si o cerere de a recere cheltuilele deoarece eu eram convinsă ca voi câștiga si voi putea pleca cu copilul din țara si să-i ofer o creștere decenta si sa pot avea un loc de munca , Ținând cont ca tatăl nu se implica in creșterea copilului si pot zice ca voi avea nevoie de cheltuielile de judecată să-mi fie restituite deoarece am nevoie pentru creșterea minorului ? Si tatăl minorului nu sa prezentat la niciun termen de judecată , si nu sa implicat in niciun fel in creșterea minorului . multumesc anticipat
Amestecati niste lucruri ,asa cum v-am spus sansele de a castiga apelul sunt infime,degeaba va ganditi la cheltuieli de judecata.Daca castigati dosarul la fond si solicitati cheltuieli de judecata ,va erau acordate in masura in care erau dovedite,partea care a pierdut procesul fiind obligata sa le suporte.Chiar daca prin absurd castigati in apel nu puteti sa solicitati decat stricht cheltuielile de judecata efectuate in calea de atac.Nu au legatura cheltuielile de judecata cu faptul ca tatal se implica sau nu sau cu faptul ca banii ii folositi pt minor,aceste argumente nu pot sa fie retinute de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa avocat marianica marianica Am avut anul acesta o problema juridica. Vecinul meu m-a dat in judecata pentru revendicare imobiliara. Din start sansele lui de a castiga erau ca si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Mmii Mmii Buna seara! Situatia mea este urmatoarea: in ianuarie 2017 au fost depuse actele de divort si ordonanta presedintiala. In urma ordonantei s-a stabilit un ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? giovana giovana sant persoana fizica autorizata, practic taximetria, mam judecat cu casa de pensii pentru ca imi venise sa platesc 12000 ron, mam judecat si a mai ramas de ... (vezi toată discuția)