avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala

Buna seara! Situatia mea este urmatoarea: in ianuarie 2017 au fost depuse actele de divort si ordonanta presedintiala. In urma ordonantei s-a stabilit un program in care minorul sa locuiasca 2 saptamani la tata, 2 la mine, pana la finalizarea divortului. In baza hotararii fostul sot a venit la domiciliul meu si a preluat minorul, asta se intampla in iulie 2017. Pana in prezent tatal nu a readus minorul si nici nu mi-a mai permis sa il vad. Pe data de 13, luna aceasta, am infatidare la apel, la divort si am ramas surprinsa sa vad ca fostul sot a depus o alta ordonanta presedintiala in care cere stabilirea domiciliului minorului la el, iar la aceasta ordonanta am infatisare pe data de 19 a acestei luni. Ce e de facut in situatia asta? Pot scrie in intampinare despre exceptia lucrului judecat? Mai are temei ceea ce a facut el?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:55, 5 Iunie 2018
Nu are autoritate de lucru judecat iar ordonanța lui nu este admisibilă pentru ca va încalcă dreptul de a avea legături cu minorul. Presupun ca pe apel aveți avocat. Dacă nu, de urgentă trebuie sa va angajați unul bun
Buna seara si multumesc pentru raspuns. Da, pe apel am avocat, dar nu am mai avut posibilitate financiara sa il mai platesc si pentru intampinarea la ordonanta aceasta si as fi vrut sa incerc sa ma descurc pe cont propriu, dar nu stiam ce implica. Instanta de fond a stabilit domiciliul minorului la mine, fara ca tatalui sa ii dea vreun program de vizita. Ma sperie putin situatia asta pentru ca am dat prima ordonanta in executare, iar cand am mers cu executorul sa il iau pe minor, acesta nu a venit la mine, asa cum ma asteptam si eu si executorul, fiind indoctrinat de tatal lui, iar daca s-ar fi stabilit, in urma ordonantei domiciliul copilului la el, si mai greu mi-ar fost sa il iau. Ce s-ar intampla daca nu depun intampinare, tinand cont ca pe 13 avem apelul?

Petre Enache a scris:

Nu are autoritate de lucru judecat iar ordonanța lui nu este admisibilă pentru ca va încalcă dreptul de a avea legături cu minorul. Presupun ca pe apel aveți avocat. Dacă nu, de urgentă trebuie sa va angajați unul bun

Trebuia să acționati cu executarea imediat.

Acum pe executare va trebui să va judecati.
Va aflati intr-o situatie foarte complicată.
Of si cu executarea cate am tras. Am incercat sa fac procedurile de executare in august, anul trecut si am fost "respinsa" de executori pe motivul ca hotararea este ambigura si ca nu scrie in clar unde trebuie adus copilul si am fost sfatuita sa fac cerere de lamurire a hotararii, cerere care a fost admisa si solutionata in martie, anul acesta. I-am facut plangere pentru nerespectarea hotararii judecatoresti in august 2017 si o plangere penala pentru masturbarea celui mic, in februarie 2017, plangeri care nu s-au solutionat pana in prezent. Chiar nu stiu ce sa mai fac. Avocatul ma sfatuieste sa stau linistita ca legea e de partea mea, in sensul ca instanta a stabilit deja domiciliul la mine si avem motive temeinice sa castigam si apelul. Problema este ca acum ma lovesc si de refuzul celui mic si chiar daca infatisarea la ordonanta este ulterioara datei apelului, ma gandesc sa nu afecteze decizia instantei, chiar daca apelul se judeca in alta parte fata de ordonanta. As putea sa fac o cerere de respingere a ordonantei tinand cont ca fostul sot nu a tinut cont de hotararea primei ordonante si nu imi permite sa il vad(de luat nu se pune problema sa imi permita)???

Va multumesc!
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuia să acționati cu executarea imediat.

Acum pe executare va trebui să va judecati.
Va aflati intr-o situatie foarte complicată.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi fost bine sa fi vorbit de o contestație la executare cu avocatul pentru refuzul executorului.
El doar executa hotărârea si nu o interpretează.Executorul nu este nici judecător si nici avocat ca sa aiba competenta de a interpreta hotărârea.
Dacă aveați dreptul de a lua copilul trebuia luat si pusa in executare hotărârea.
Nu era atributia executorului sa analizeze unde veti duce copilul.

Timpul pierdut în astfel de situații duce la rezultatul produs în cazul dvs. în destul de multe situații de acest fel.

Si dupa câștigarea apelului veti avea aceeași problemă.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ordonanță președințială pensie de întreținere și domiciliu minor AndreeaTeo45 AndreeaTeo45 Buna seara! Ma aflu in proces de divort cu fostul sot. Buletinele amandurora sunt pe Bucuresti, iar eu m.am mutat cu copilul minor in Cluj. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala de incredintare a minorului mihaoa mihaoa Buna ziua. Se poate depunde o ordonanta presedetiala de incredintare a minorului daca nu am depus inca dosarul de divort? Sotul meu a parasit domiciliul de o ... (vezi toată discuția)
Hotarare pe calea ordonantei presedintiale nerespectata madalina34 madalina34 sunt in divort,am o fetita de 3 ani jumatate,am parasit domiciliul de 4 luni cu aceasta,locuiesc la mama mea,fetita frecventa gradinita,se acomodase bn,pana ... (vezi toată discuția)