Buna seara! Situatia mea este urmatoarea: in ianuarie 2017 au fost depuse actele de divort si ordonanta presedintiala. In urma ordonantei s-a stabilit un program in care minorul sa locuiasca 2 saptamani la tata, 2 la mine, pana la finalizarea divortului. In baza hotararii fostul sot a venit la domiciliul meu si a preluat minorul, asta se intampla in iulie 2017. Pana in prezent tatal nu a readus minorul si nici nu mi-a mai permis sa il vad. Pe data de 13, luna aceasta, am infatidare la apel, la divort si am ramas surprinsa sa vad ca fostul sot a depus o alta ordonanta presedintiala in care cere stabilirea domiciliului minorului la el, iar la aceasta ordonanta am infatisare pe data de 19 a acestei luni. Ce e de facut in situatia asta? Pot scrie in intampinare despre exceptia lucrului judecat? Mai are temei ceea ce a facut el?
Hotărârea privind domiciliul minorului la dvs. este executorie, deci el reţine copilul fără drept.
Aveţi şi hotărârea din ordonanţă, care trebuie pusă în executare.Cereţi şi ajutorul DGASPC
Dacă copilul e îndoctrinat, aveţi o problemă, MARE.
Am inteles! Stiu ca sunt intre ciocan si nicovala, dar cu ordonanta asta pe care a facut-o el ce pot face? Trebuie sa ii fac intampinare. Ce as putea sa scriu in ea, sunt ceva exceptii de invocat? Va multumesc!
Vorbiti cu avocatul.
Nu exista o formulă câștigătoare universal valabilă.
Apararile si probele se exercită în concret.
Trebuia să aveti un avocat mult mai operativ în trecut dar acum se va descurca suficient avocatul pe ce problema aveti cu ordonanta lui.
Pe probleme necomplicate se descurca doar viteza de intervenție v-a lipsit si e vitală în astfel de situații pentru a se evita ceea ce ati pățit.