avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Hello , everybody! Sunt din Cluj Napoca, si in data de 11 .04 .2017 ora 7 . 45 , in timp ce ma indreptam spre birou, trecand pe langa o scoala de cartier,dintre masinile parcate pe trotuar,mi-a sarit in fata masinii un tanar adolescent,care fugea spre scoala. Am franat urgent,dar totusi l-am atins foarte usor. El a fugit mai departe,eu am coborat din autoturism si fiind prima mea experienta de acest fel,am plecat mai departe,urmand sa sun la politie de la serviciu.Mi-a fost suspendat carnetul auto fara drept de a conduce,am fost anuntat ca s-ar putea deschide dosar penal pentru parasirea locului accidentului,si de 7 luni nu mai stiu nimic despre acest eveniment.Dupa 4 luni de la accident am fost la politia rutiera,de la intrare mi-sa spus sa sun la biroul accidente rutiere. Am sunat, am intrebat care este stadiul dosarului, si mi-sa spus ca este in derulare. Ma puteti ajuta cu sfaturi sau pareri, cum a-s putea sa accelerez definitivarea acestui dosar, avand in vedere ca am carnetul auto suspendat de 7 luni de zile.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 12:32, 14 Noiembrie 2017
Trebuie doar sa aveti rabdare sa se finalizeze dosarul de cercetare penala.
Cate zile de îngrijiri medicale ă avut nevoie tânărul?
Nu a avut nevoie de nici o zi.A avut doar o echimoza.
E bine să vedeți dacă s-a depus la dosar vreun certificat medico legal. În cazul în care îngrijirile medicale sunt sub 90 zile
Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare accident rutier talex talex In februarie 2008 am avut un accident rutier in care eu sunt vinovat. Circulam in afara localitatii cu 70Km/h (intr-o zona cu limita de 60km/h) cf. expertizei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În urma cu două săptămâni am avut un accident ... MLR012 MLR012 Bună ziua! În urma cu două săptămâni am avut un accident rutier, am \"tăiat\" din neatenție față unui biciclist. Am întors mașina, dar nu m-am ... (vezi toată discuția)
Incadrarea juridica conform noului cod penal montemir montemir In anul 2010 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamare corporala pentru care victima a obtinut un certificat medico legal de 50 zile. Am ... (vezi toată discuția)